Uusimmat

Orii Smart Ring: Sormi pannaan toiseen korvaan ja tehdään siitä puhelin

26.07.2017 13:17 Muropaketin toimitus

Nykyisenkaltaisen älypuhelimen on ennustettu häviävän muutaman vuoden kuluessa. Pian käytämme tekniikkaa, joka on jatkuvasti saatavilla ilman erillisen laitteen kaivelua taskusta. Yksi askel tätä tulevaisuutta kohti ovat Orii -älysormuksen tyyppiset laitteet.

Suurikokoisen sormuksen sisälle on piilotettu luujohtumisteknologiaa. Luujohtuminen sinänsä on tunnettu jo kauan, ja markkinoilla on joitakin siihen perustuvia kuulokkeita. Niiden tuottamat värähtelyt kulkevat kallon luita pitkin suoraan sisäkorvaan. Ilman, ja sitä kautta tärykalvon värähtelyä ei siis tarvita lainkaan. Oriin älysormus värisyttää sormen luita, ja painamalla sormi korvalle, voidaan sormusta käyttää puhelimen perässä hands free -laitteena.

Sormuksen mitat ovat noin 30 x 20 x 12 millimetriä, joten kovin sirosta laitteesta ei voi puhua. Sormuksen sisuksiin kun on pitänyt ahtaa luujohtumistekniikan lisäksi myös Bluetooth 4.0 -radio, kaksi mikrofonia, gyroskooppi, LED-valo ilmoituksia varten ja 50 milliampeeritunnin akku antamaan virtaa kaikelle. Kehittäjätiimi lupaa akun antavan ”kuunteluaikaa” 1,5 tuntia ja standby-tilassa akun kestävän 40 tuntia. Kavereiden kanssa juttelemisen lisäksi Oriilla voi helposti myös käyttää sekä Applen Siriä että Google Assistantia.

Samanlaista tekniikkaa on yrittänyt aiemmin Sngl, jonka joukkorahoitukseen osallistuneiden piti saada omat älyrannekkeensa jo tämän vuoden helmikuussa. Toimitukset ovat kuitenkin lykkääntyneet lykkääntymistään. Oriin toimitukset luvataan aloittaa ensi vuoden helmikuussa. Sormuksen lisäksi rahoittajille toimitetaan kolme silikonirengasta, joilla laitteen kokoa voi hienosäätää omaan sormeen paremmin sopivaksi. Hintaa Oriilla on edullisimmillaan noin 120 dollaria.

 

Muropaketin uusimmat