Oukitel sen osoittaa: Kiina-ampeerit ovat häilyvä käsite

09.11.2017 12:53 | Muropaketin toimitus

Kiinalaisista verkkokaupoista tilatessa kannattaa muistaa termit kiinawatit ja kiina-ampeerit. Vara-akun tai lampun tehoksi voi olla merkitty mitä tahansa, todellisuus paljastuu sitten kun paketin saa kotiinsa. Jättikokoisilla akuilla varustettuihin puhelimiin erikoistunut Oukitel muistuttaa tästä mutkan kautta uudella videollaan.

Oukitelin mainosvideolla laitetaan vastakkain  Apple iPhone 7 Plus, Xiaomi Mi MIX 2, Oukitel K10000 Pro ja Oukitel K8000. Kaikilla ajetaan videokuvausta, videonkatselua ja musiikinkuuntelua. iPhone sammuu testin mukaan jo 3 tunnin 33 minuutin kohdalla, Xiaomi sinnittelee 20 minuuttia pidemmälle, ja yllättäen seuraavaksi mustaksi muuttuu Oukitel K10000 Pro, joka sekin tosin jaksaa 12 tuntia 52 minuuttia.

Oukitelin videolla esiintyvien mallimerkinnät kielivät laitteiden akun kapasiteetin koon. Testin voittajaksi nousee siis pienemmällä akkukapasiteetilla varustettu Oukitel K8000, joka sinnittelee päällä peräti 17 tunnin ja 22 minuutin ajan. Akunkestoon vaikuttavat luonnollisesti pelkän kapasiteetin lisäksi myös esimerkiksi järjestelmäpiiri ja laitteen näyttö. K8000-mallin kohdalla näyttö on LCD:tä vähemmän virtaa kuluttavaa AMOLED-tekniikkaa, K10000 Pro puolestaan luottaa LCD-näyttöön.

Oukitel K8000 -malli ei vielä ole saatavilla, mutta valmistaja on luvannut sen saapuvan markkinoille marraskuun loppuun mennessä.