Päivän Galaxy Note 8 -huhut: Jenkit jäävät taas jälkeen

15.08.2017 11:17 Muropaketin toimitus

Samsung Galaxy Note 8 -puhelimen julkistus on jo aivan nurkan takana. Viimeisimmät tiedot vahvistavat, että jenkkimarkkinoille tuodaan puhelimesta samsungmaiseen tapaan muita maita hitaampi versio.

Tehoeron takana on amerikkalaisille tarjottava Qualcommin Snapdragon -järjestelmäpiiri, kun muun maailman laitteissa on Samsungin oma kahdeksanytiminen Exynos. Geekbench-testitulosten perusteella globaali versio on melkoinen voimanpesä niin yhtä kuin useampaa suoritinydintä rasittavissa testeissä. Mitenkään valtaisa ero ei kuitenkaan ole. Jenkkiversion montaa ydintä käyttävän testin tulos oli Bgr:n mukaan 6066 pistettä ja globaali malli ylsi 6116 pisteeseen. Yhdellä ytimelläkin eroa oli, jenkkimalli sai 1815 pistettä, globaali 1984.

Samaan aikaan toisaalla on GSMarenan mukaan selvinnyt, että puhelimesta on tulossa dualSIM-malli, mutta ilmeisesti vain euromarkkinoille. Tähän viittaisi ainakin Samsungin itävaltalaisella sivustolla tapahtunut lipsahdus, joka listasi tupla-SIM-mallin hetkeksi julkisesti.

Korelaisjätti on myös julkaissut tiiserivideon puhelimen 23. päivän julkistustilaisuudesta. Isojen sanojen ja modernin soundtrackin lisäksi videosta ei tosin jää käteen mitään kovin konkreettista.