UUSIMMAT

Päivän Samsung Galaxy S9 -ennakkotiedot: ulkomitat selvillä, iirisskanneri aiempaa tarkempi

13.12.2017 11:38 | Muropaketin toimitus

Muutaman viikon päästä selviää esitelläänko Samsung Galaxy S9 -lippulaivapuhelin CES-tapahtumassa tammikuussa vai vasta myöhemmin. Oli virallinen julkistus sitten luvassa koska tahansa, nyt julki ovat vuotaneet tiedot puhelimen ulkomitoista ja iirisskannerista.

Slashleaks-sivuston kautta julkaistut piirrokset mittoineen eivät tarjoa kovin kummoista informaatiota. Mikäli kyseessä ovat paikkansa pitävät numerot, ovat Samsungin tulevan lippulaivan strategiset mitat seuraavanlaiset:  147,63 x 68,69 x 8,41 millimetriä.  Kamerakyömyn kohdalta paksuus nousee hieman eli 8,76 millimetriin. Mikäli näyttö on Galaxy S8-mallin tapaan edelleen 5,8-tuumainen, pienennetään näillä mitoilla näytön reunuksia entisestään. Erikoista on, että laite on 0,41 millimetriä paksumpi kuin tasan 8 millimetrin mittainen S8.

Korea Herald puolestaan uutisoi puhelimen iirisskannerin kehityksestä. Nimettömän esiintyvä lähde kertoi lehdelle iiriskannerin toimintaa parannellun vähän joka osalta. Esimerkiksi S8- ja Note 8 -puhelimissa kennon resoluutio oli kaksi megapikseliä, nyt se on nostettu kolmeen. Silmät tunnistetaan, vaikka käyttäjällä olisi silmälasit tai tunnistusta yritettäisiin hämärässä tai erittäin kirkkaassa valaistuksessa. Tunnistuksen luvataan myös tapahtuvan aiempaa nopeammin,

Samsungin virallinen kanta on, että iirisskannaus on biometrisistä tunnistautumistavoista ehdottomasti varmin. Siis turvallisempi kuin sormenjälkeen tai kasvojen kuvaamiseen perustuvat tekniikat. Saksalaishakkerit tosin onnistuivat huijaamaan S8-mallin iirisskanneria tuoreeltaan, mutta Samsung kiirehti lyttäämään hakkereiden käyttämän menetelmän epärealistiseksi.

Samsungin omaan Samsung Pay -palveluun voi tällä hetkellä tunnistautua myös sormenjälkeä käyttäen, iirisskannereita kun ei löydy joka laitteesta. Korealaisjätti toimii tällä hetkellä yhteistyössä lukuisten eri pankkien kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on levittää turvallisen iiristunnistuksen käyttöä rahaliikenteen varmistamisessa.