Uusimmat

Kamerat

06.10.2019 11:00 Ilari Hauhia

Kamerat

Sekä Samsungin Galaxy A40:ssä että Huawein P Smart Z:ssa on kaksoiskamera. Galaxy A40:ssä puhelimen takaa löytyy 16 megapikselin f1.7 pääkamera ja tätä tukeva viiden megapikselin f2.2 laajakulmakamera. P Smart Z:ssa on puolestaan 16 megapikselin f1.8 pääkamera ja kahden megapikselin f2.4 syvyyskamera.

Galaxy A40:n kamerasovellus on tuttu muista Samsungin puhelimista. Kamerasovelluksessa on tarjolla erilaisia kuvaustiloja, joita ovat tavallisten automaattiasetusten lisäksi ISO-arvon, valkotasapainon ja valotuksen säätämisen mahdollistava ammattilaistila, ihmiskasvoihin syväterävyyttä melko kehnoin tuloksin taikova reaaliaikainen tarkennus, videokuvaus ja timelapse-videoita ottava hyperlapse.

Päivänvalossa Galaxy A40:n pääkamera ottaa luokassaan pääosin hyvälaatuisia kuvia. Kuvien värit ovat P Smart Z:aan verrattuna hieman kylmempiä ja lähempänä tosielämää.

Laajakulmakameran ottamat kuvat eivät ole yhtä tarkkoja ja niissä on huomattavissa laajakulmakameroille tyypillistä vääristymää. Siitä huolimatta laajakulmakamerasta voi olla hyötyä esimerkiksi maisemakuvia otettaessa ja monet todennäköisesti kokevat sen tarpellisemmaksi verrattuna P Smart Z:n syvyyskameraan.


Hämärässä Galaxy A40:n pääkamera kykenee edelleen kelvolliseen kuvanlaatuun, kunhan puhelimen saa pidettyä kuvaushetkellä paikallaan. Laajakulmakameran ottamat hämäräkuvat ovat kuitenkin heikkolaatuisia.

Etukameran laatu riittänee Galaxy A40:ssä hyvin arjen sosiaalisen median tarpeisiin. Videokuvauksessa Galaxy A40 yltää korkeintaan 1080p-tarkkuuteen 30 FPS:n kuvausnopeudella.

Huawei P Smart Z -puhelimen kamerasovelluksessa on huomattavasti enemmän erilaisia kuvaustiloja Galaxy A40:een verrattuna. Syvyyskameran avulla P Smart Z saa kuviin luontevampaa syväterävyyttä kuin Galaxy A40:n kuviin muotokuva- ja aukko-kuvatiloissa.

Hämäräkuvauksessa hyötyä on yötilasta. Mukana ovat myös ammattilais- ja HDR-tilat sekä erikoisemmat hidastuskuvaus, intervallikuva ja liikkuva kuva.

Myöskään P Smart Z:n 16 megapikselin pääkamerassa ei ole päivänvalossa valittamista. Pääkamerasta ja syvyyskamerasta muodostuvaa kokonaisuutta tukee Huawein Camera AI -tekoäly, jonka pitäisi osata tunnistaa jopa 500 erilaista kuvaustilannetta. Kuvien värit ovat usein hieman Samsung Galaxy A40:ntä saturoituneempia ja valkotasapaino on automaattiasetuksilla lämpimämpi.


P Smart Z:ssa ei ole erillistä zoom- tai laajakulmakameraa, joten kuvien zoomaaminen suuntaan tai toiseen aiheuttaa aina häviötä kuvan laatuun. Näin ollen kuvaajan kannattaa mahdollisuuksien mukaan liikkua itse lähemmäksi tai kauemmaksi kohteesta.

Hämäräkuvauksessa P Smart Z hyötyy huomattavasti yötilasta, varsinkin mikäli puhelin ei tärise tai liiku kuvattaessa. Silloin kameralla voi saada kohtalaisia kuvia myös pimeissä olosuhteissa.

P Smart Z:n etukamera ponnahtaa tarvittaessa esiin melko koväänisesti suristen. Etukamera soveltuu hyvin nopeisiin selfieihin, kuten Snapchat-viestien ottamiseen tai sosiaalisen median tarpeisiin.

Videokuvauksen saralla P Smart kykenee parhaimmillaan 1080p-resoluutioon 30 tai 60 FPS:n nopeudella. Videon laadussa ei sinällään ole suurempaa vikaa, mutta siitä puuttuu vakautus, jolloin kuvaajan kannattaa pitää puhelin mahdollisimman hyvin paikallaan.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemukset ja ominaisuudet
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat