Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

01.07.2019 09:00 Osku Kannisto

Suorituskyky ja akkukesto

Suorituskykymittauksissa puhelimet ovat odotetusti hyvin tasaväkiset saman järjestelmäpiirin takia. Tulokset ovat molemmilla erinomaiset.

Muistin nopeutta testaavassa Androbenchissä ZTE kunnostautuu huikeilla kirjoitusnopeuksillaan ja OnePlus taasen lukunopeuksillaan. Varsinkin jatkuvissa rasituksissa molemmat puhelimet pärjäävät ihastuttavan hyvin.

PCMark osoittaa puhelinten soveltuvan hyvin hyöty-/tehokäyttöön. Parannus OnePlus 6T:hen on noin kymmenen prosenttia. Käytännössä puhelimet ovat tämän hetken nopeinta kastia.

Suorittimen raakaa tehoa mittaavassa Geekbenchissa molemmat puhelimet pärjäävät esimerkillisesti. Tehoa on tullut lisää aiempaan Snapdragon 845 -piiriin yli 20 prosenttia kaikkia ytimiä kuormittaessa ja yhdellä ytimellä yli 40 prosenttia. Myös Honor jää hieman jälkeen.

Pelitehoa mittaavissa Antutu- ja GFXBench-testeissä puhelimet näyttävät todelliset kykynsä identtisillä tuloksilla. Puhelimet sopivat tehojensa puolesta kaikkein raskaimpiinkin peleihin ongelmitta, ja tarjoavat parasta, mitä rahalla saa.

Puhelinten huikea suorituskyky tuli myös käytännön testeissä nopeasti selväksi. Sulavan peruskäytön ohella puhelimet kestävät kaiken, minkä niille heittää. Pelailu on mahtavaa ongelmitta rullaavalta ruudulta. Raskaassa käytössä ZTE:lla havaittiin muutamaan otteeseen pientä throttlausta, mikä viestii OnePlussaa heikommasta jäähdytyksestä. OnePlussan valintaa pelipuhelimeksi puolustaa myös stereo äänentoisto.

Akkukesto ei koidu kummankaan puhelimen kompastuskiveksi. Vaikka ZTE:n akku on kapasiteetiltaan isompi, onnistuu OnePlus säästämään virtaa tehokkaammin. Päivän tehokäyttö ei tuota ongelmia kummallekaan puhelimelle ja lomalla voi pärjätä jopa kaksikin päivää ilman latausta.

Geekbenchin akkumittauksissa tulokset olivat huippuluokkaa. ZTE ponnisteli lähes 11 tuntia ja OnePlus 7 miltei puoli päivää. Huomattavaa on myös huikea ero OnePlus 6T:hen!

Akunlatauksessa OnePlus luottaa omaan Fast Charge -lataukseen (20 W), mikä kieltämättä toimii hyvin myös käytännössä. Puolessa tunnissa saavutetaan 50 prosentin lataus ja täynnä akku on 82 minuutissa. Heikkoutena on, että nopeaan lataukseen tarvitaan OnePlussan oma laturi.

ZTE:n lataus tapahtuu yleisellä USB PD -tekniikalla eli samalla tavoin kuin monilla kilpailijoilla ja kannettavissa tietokoneissa, joskin vain 18 watin teholla.

Ensimmäisen vartin aikana puhelin saavuttaa 25 prosentin varauksen – jopa OnePlussaa nopeammin. Puolessa tunnissa akussa on 50 prosenttia. Täyteen lataukseen kuluu kuitenkin merkittävästi pidempi aika: 125 minuuttia.

ZTE tukee langatonta latausta. Sen käyttökelpoisuus kuitenkin jäi testeissä mietityttämään. Kahdella laturilla tehdyistä kokeiluista puhelin ei selvinnyt puhtain paperein. Puhelin tulee asettaa paikalleen millin tarkasti eikä aina tämänkään jälkeen ollut saanut latausta kuin noin 50 prosenttia yön aikana.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttö
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat