Paritesti: Samsung Galaxy A7 ja Nokia 7.1 – Puhelimien järkiluokasta löytyy fiksuja valintoja

15.02.2019 19:00 | Kai Taipale

Puhelimien keskiluokasta on kehkeytymässä valmistajille entistäkin kiihkeämpi taistelutanner. Tämä on kuluttajien etu, sillä noin 300 eurolla saa nyt näyttävän ja monipuolisen puhelimen. Näin on tilanne myös Samsungin ja Nokian kohdalla. Valmistajien uutuuspuhelimista löytyy paljon miellyttävää, mutta myös selkeitä tyylieroja.

Viime syksynä aivan ylimmän kastin lippulaivamallien hinnat pomppasivat monen mielestä jo turhan korkeiksi. Yli tuhat euroa onkin paljon rahaa enintään muutaman vuoden elinkaaren laitteesta. Ei siis ihme, että noin 300–400 euron hintaluokkaan on esitelty useampiakin kiinnostavia malleja. Samsungin Galaxy A7 ja Nokia 7.1 saapuivat kumpikin myyntiin selvästi yli 300 euron hintaisina. Alkuvuoden puolella kummankin katuhinta on tippunut käytännössä alle 300 euroon, joka tekee niistä jo todellisia vaihtoehtoja hintaluokassaan.

HMD Global pyrkii valloittamaan keskihintaluokan 7.1 -mallillaan. Loppuvuodesta esitelty ja 379 euroon hinnoiteltu malli pyrkii valloittamaan ostajat HDR-videotoistolla ja muotoilullaan. Kamerassa pitäydytään kaksoismallissa, mutta onnistuneessa sellaisessa. Puhelimen valtteja on siinä käytetty Android ja skandinaavista tyyliä edestava muotoilu. HMD Globalin suosimaan tapaan tarjolla on käytännössä perusversio Androidista, joka pian puhelimen julkaisun jälkeen päivittyi 9.0 -versioon.

Samsung julkaisi Galaxy A7 -mallinsa yhdessä Galaxy A9:n kanssa lokakuussa 2018. Siitä löytyykin monia Samsungin puhelimien kiitettyjä ominaisuuksia, kuten 18,5:9-kuvasuhteen AMOLED-näyttö ja Samsungin tuttu käyttöliittymä. Myös kameratekniikka herättää odotuksia, tarjolla on nyt laajakulmaisuutta tarjoava kolmoiskamera. Laite on selkeästi 349 euron suositushinnallaan samalla tontilla Nokian kanssa.

Luokka on hyvin kilpailtu, sillä samaa hintaluokkaan osuvat myös esimerkiksi mittausverrokkina käytetty Honor Play tai Huawein Nova 3. Myös ylivuotisia lippulaivoja saa huipputarjouksista samalla rahalla.

Tässä paritestissä pistetään puhelimet vastakkain niin käyttöjärjestelmän, ulkoisen olemuksen, suorituskyvyn, kameran, näytön ja käytön osalta. Voiko jompikumpi puhelimista viedä toista 6-0? Se selviää Muropaketin perusteellisessa paritestissä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttöjärjestelmä
  3. Olemus
  4. Näyttö
  5. Kamera
  6. Käyttö
  7. Suorituskyky sekä Akun lataus ja kesto
  8. Yhteenveto