UUSIMMAT

Olemus

15.02.2019 19:00 | Kai Taipale

Olemus

Nokia 7.1 -puhelimen kulmikkuuden ja pyöreyden välimaastossa tasapainoileva muotoilu on onnistunutta. Näytön ja takakannan reunat on pyöristetty, mutta itse alumiinirunko on lähes tasainen. Puhelimesta on poikkeuksellisen helppo löytää tukeva ote, ja se on myös helppo poimia vaikka pöydältä.

Laitteen ulkomitat ovat 150 × 72 × 8 millimetriä, mutta kamerakyhmyn kohdalta paksuus kasvaa hieman yli yhdeksään millimetriin. Painoa on maltilliset 160 grammaa. Yleisvaikutelma on Samsungin rinnalla suorastaan kompakti.

Satiininhimmeä viimeistely tekee reunasta myös klassisen tyylikkään. Lasinen taustakuori on ainakin sinisessä värissä näyttävä, sillä väristä löytyy silmää miellyttävää syvyyttä. Painiketuntuma on erinomainen. Reunojen sekä kamerakyhmyn timanttihiottujen viisteiden hohde luo lisänäyttävyyttä.

Näytön ympärillä on kapeat reunukset, mutta alaosan logo-osiossa olisi vielä varaa näytön venyttämiseen. Ja yläreunassa on näyttölovi, jotta kaikille tulee selväksi, ettei kyseessä ole vanhemman sukupolven malli. Loven kokoa olisi kylläkin voinut hillitä, sillä koko pinta-ala ei tunnu olevan hyötykäytössä.

Samsung A7 -puhelin on rakenteeltaan tukeva, mutta kaksikon kookkaampana yksilönä se myös istuu käteen selvästi heikommin. 7,5 millimetrin paksuudellaan puhelin on miellyttävän ohut.

Käytännössä puhelin istuu leveytensä puolesta vielä kuitenkin kohtuullisesti käteen. Taskussa leveys tuntuu jo hieman epämiellyttävältä. Painoa puhelimella on silläkin maltilliset 168 on grammaa ja ulkomitat ovat 160  × 77  × 7,5 millimetriä.

Puhelimen etulasi erottuu selveästi muovipintaisesti rungosta, hieman kuin näyttö ja muu puhelin olisivat eri laitteista. Takalasin upotus on huomaamattomampi. Rungon otetuntuma on selvästi Nokiaa etäisempi, joten ilman koteloa puhelin tuntuu suorastaan liukkaalta.

Oikealla sijaitsevat äänenvoimakkuus- ja virtanäppäimet. Ne ovat sopivan korkealla, joten äänenvoimakkuuden säätäminen onnistuu vaivatta. Sormenjälkilukija on sijoitettu Samsungissa virtapainikkeeseen.

Myös puhelimien olemuksissa vie Nokia selvän voiton, ja vankistaa johtoaan lukemiin 2-0.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttöjärjestelmä
  3. Olemus
  4. Näyttö
  5. Kamera
  6. Käyttö
  7. Suorituskyky sekä Akun lataus ja kesto
  8. Yhteenveto