UUSIMMAT

Master & Dynamic MW07

16.01.2019 19:00 | Osku Kannisto

Master & Dynamic MW07

MW07-kuulokkeiden mukana tuleva varustelu on esimerkillinen. Kuulokkeisiin löytyy viidet eri koon kuminapit sekä kahdet tukikappaleet, joilla kuulokkeet saa sovitettua erilaisiin korviin. Mukana on USB-C-johto lataukseen sekä USB-C->USB-A -sovitin tavallista USB-laturia varten. USB-latauslaite ei kuitenkaan kuulu varustukseen. Näyttävälle metallikotelolle on pehmeä pussi säilytystä varten.

Kuulokkeet käynnistyvät itsestään, kun ne laitetaan korviin. Musiikki taukoaa automaattisesti, jos toinen kuuloke poistetaan korvasta. Äänenvoimakkuutta voi säätää vasemman kuulokkeen yläpuolelle sijoitetuista fyysisistä pikkunäppäimistä. Musiikin tauotus ja käynnistys onnistuvat oikean kuulokkeen napilla.

Kuulokkeiden käyttö on hieman ristiriitaista. Kuulokkeet pysyvät erinomaisen tukevasti korvissa ja eristävät kuulijan ympäristöstään passiivisesti tukkimalla korvakäytävät. Vastapainoksi kuulokkeet kuitenkin rasittavat korvaa selkeästi sekä korvakäytävän että ulkokorvan tuen kohdalta.

Ongelman huomaa pahiten paikallaan kuunnellessa pitkiä aikoja. Rasituksen tuntee korvakäytävässä sekä korvan takaosassa, mihin kuulokkeet tukeutuvat.

Äänenlaatua voi luonnehtia melodisen muhkeaksi. Erottelukyky on hyvä, mutta bassoa on tuunattu selkeästi neutraalia kovemmalle. Lisätystä bassosta on hyötyä ulkokäytössä, missä matalat taajuudet tuppaavat useimmiten vaimenemaan liikennemelun taakse. Sisällä kuunnellessa boostattu basso kuitenkin tekee kuuntelusta raskasta.

Äärimmäinen analyyttisyys ja metalliklingi loistaa poissaolollaan. Kappaleiden yksityiskohdat erottuvat vaivattomasti ja eri instrumenttien seuraaminen onnistuu.

Musiikin ohella kuulokkeet soveltuvat mainiosti pelaamiseen ja elokuvien katseluun, missä käytännössä pieni basson lisäys on yleensä miellyttävä tehoste.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Master & Dynamic MW07
  3. Sennheiser Momentum True Wireless
  4. Yhteenveto