Sennheiser Momentum True Wireless

16.01.2019 19:00 | Osku Kannisto

Sennheiser Momentum True Wireless

Sennheiserin varusteluun kuuluu neljät eri kokoiset korvatulpat. Latausta varten on USB-C->USB-A-kaapeli, mutta latauslaitetta ei paketista löydy. Kotelo on tekstiilillä päällystettyä liukumatonta materiaalia.

Sennheiserin kuulokkeet ovat muotoilultaan pyöristetyt. Ne pujotetaan korvaan yläkautta. Kuuloke jää nojaamaan korvalehden yläpuolelle. Asettelu vaatii alussa hieman harjoitusta, jotta kuuloke asettuu kohdalleen korvakäytävään. Huolimattomalla huitaisulla kuulokkeet jäävät puolitiehen, mikä heijastuu merkittävästi äänenlaatuun, bassotaajuuksien toistumiseen sekä passiiviseen melunvaimennukseen.

Korviin asettaessa kuulokkeet kytkeytyvät itsestään päälle ja löytävät viimeksi käytetyn Bluetooth-äänilähteen. Ääni taukoaa välittömästi, jos jommankumman kuulokkeen irrottaa korvasta. Vastaavasti musiikki käynnistyy itsestään, kun kuuloke asetetaan takaisin paikoilleen.

Fyysisiä näppäimiä kuulokkeissa ei ole. Ohjaus hoidetaan kuulokkeiden ulkopintoihin asetettujen hipaisukytkinten kanssa.

Ratkaisu on perusteltu, koska fyysisten näppäinten painaminen muuttaisi helposti kuulokkeiden asentoa korvassa. Kuulokkeita voi hallita myös ilmaisella mobiilisovelluksella, mutta sen säätövarat ja todellinen hyöty jäävät valitettavan vähäiseksi.

Ohjauseleet eivät ole intuitiivisimmat. Ääni tauotetaan koskemalla vasenta kuuloketta kerran. Kaksoisnapautuksella voi hypätä seuraavaan kappaleeseen. Äänenvoimakkuus vaatii pitkää sormen pitämistä kiinni kuulokkeessa, joten tarkka säätäminen on hankalaa. Äänenvoimakkuutta nostetaan oikealla ja lasketaan vasemmalla kuulokkeella.

Oikeasta kuulokkeesta voi kytkeä päälle ympäröivät äänet kuulokkeisiin musiikin sekaan, mutta ominaisuuden käyttökelpoisuus ei herättänyt luottamusta.

Sennheiser vakuuttaa äänenlaadullaan. Testatut kuulokkeet ovat täysin langattomien kuulokkeiden luokassa tämän hetken referenssitasoa. Ääni on ihailtavan ilmavaa ja yksityiskohtaista sortumatta liialliseen analyyttisuuteen. Diskanttien kirkkaus hämää huonompiin kuulokkeisiin tottunutta, mutta tuottaa ääneen tervetullutta keveyttä ja pirteyttä.

Musiikin yksityiskohdat erottuvat kauniisti ja soittimet löytävät tarkasti paikkansa stereokuvassa. Bassot toistuvat tasapainossa muuhun äänimaailmaan ilman lisäkorostuksia. Tarkkuus ja dynamiikka ovat kiitettävät, mitä ei Bluetooth-kuulokkeilta välttämättä osaa odottaa. Tidalin häviöttömästi pakattu musiikki ja HiRes-tasoiset Master-tallenteet pääsevät kuulokkeilla täyteen loistoonsa.

Kuulokkeita jaksaa pitää korvissa pitkään. Korva ei rasitu kuulokkeiden painosta eikä kuulokkeista löydy lisätukea, joka painostaisi korvaa aktiivisesti. Kuulokkeet pysyvät päässä normaalissa kävelyssä. Tärähtävillä liikkeillä kuulokkeet on mahdollista saada löystymään paikoillaan, mutta niiden tippuminen korvasta on äärettömän epätodennäköistä kovassakaan menossa.

Hyvän istuvuuden takia Sennheiserit soveltuvat musiikin ohella hyvin viihdekäyttöön. Tarkka ja laajan taajuusvasteen kattava äänimaailma on omiaan elokuviin ja peleihin. On suorastaan hämmentävää huomata, miten hienoja ääniraitoja mobiilipeleistä löytyy, kun niitä pääsee kuuntelemaan riittävän laadukkailla kuulokkeilla.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Master & Dynamic MW07
  3. Sennheiser Momentum True Wireless
  4. Yhteenveto