Pelipuhelimet valtaavat mobiilimaailmaa, luvassa julkistuksia Xioamilta, Asukselta ja Meizulta

13.02.2018 13:03 Muropaketin toimitus

Pelikäyttöön suunnatut puhelimet alkavat vaikuttaa tämän vuoden muoti-ilmiöltä. Mukaan leikkiin on lähdössä lukuisia suuria valmistajia.

Viime vuonna oman pelipuhelimensa sai ulos esimerkiksi perinteinen pelikoneiden ja lisälaitteiden valmistaja Razer. Vuonna 2018 sille tekevät seuraa ilmeisesti ainakin Meizu E3, jonka julkistustilaisuus on maaliskuun kuudentena. Puhelimesta on GizmoChinan arvailujen mukaan joko luvassa omat G- ja P-versionsa peli- ja kamerakäyttöön, tai sitten laitteessa on panostettu molempiin puoliin. Asia selviää muutaman viikon päästä.

Mobilescout-sivusto puolestaan tietää kertoa, että myös Asus aikoo julkaista oman pelipuhelimen MWC-tapahtumassa. Yhtiö on jo lähettänyt kutsut Zenfone 5 -puhelinten julkistustilaisuuteen. Sivuston lähteiden mukaan tilaisuudessa aiotaan julkistaa myös Asusin pelipuhelin – kenties yhtiön Republic Of Gamers -brändillä ratsastava laite.

Vaikkei Asusin ja Meizun pelipuhelimista ole kovin paljon tietoja, vielä niukempaa on Xiaomin pelilaitteen kohtalla. GizmoChina tietää ainoastaan kertoa, että Xiaomilla on uusi tytäryhtiö Nanchang Black Shark Technology, tuttavallisemmin pelkästään Black Shark. Tytäryhtiön vasta-avatun Weibo-tilin mukaan kyseessä on älypuhelinvalmistaja, mutta muuta varmaa tietoa ei ole. Ainakin tilin postaukset liittyvät vahvasti pelaamiseen. Huhujen mukaan Black Sharkin ensimmäinen puhelin olisi jo kiinalaisviranomaisten syynissä, ja se käyttäisi erittäin tehokasta jäähdytystä sekä lippulaivaluokan järjestelmäpiiriä.