Piileekö taittuvanäyttöisessä Samsung Galaxy Fold -puhelimessa vakava ongelma? – Useat arvostelukappaleet hajosivat käsiin parissa päivässä

18.04.2019 14:35 | Muropaketin toimitus

Useat Samsung Galaxy Fold -puhelimen arvostelukappaleen ennakkoon saaneet tahot ovat raportoineet laitteen näytön hajonneen vain parissa päivässä.

Muutama vuosi sitten Samsung Galaxy Note 7 ja puhelimesta löytynyt pahimmillaan räjähtävä akku oli kenties historian pahin mobiililaitetta koskenut farssi. Nyt Samsungilla saattaa olla käsissään uusi, vakava ongelma.

Galaxy Fold -puhelimen toimitukset alkavat virallisesti vasta ensi kuun alussa, mutta arvostelu- ja testikappaleita on jo lähetetty muun muassa suurimpien kansainvälisten medioiden edustajille. Nyt useat testaajat ovat raportoineet puhelimen näytön rikkoutuneen ilman pätevää syytä vain parissa päivässä, kertoo tom’s guide.

Galaxy Fold on rikkoutunut ainakin CNBC:tä edustavalla Steve Kovachilla, Bloombergin Mark Gurmanilla sekä YouTubaaja Marque Brownleellä. The Vergen Dieter Bohn on puolestaan raportoinut näytön taitekohdassa näkyvästä ja tuntuvasta epänormaalista möykystä, joka haittaa käyttöä.

Yhtenä syynä rikkoutumisiin voidaan pitää, että osa laitteiden testaajista poisti vahingossa Galaxy Foldista suojakalvoa muistuttavan kerroksen, jota ei kuitenkaan ole tarkoitus poistaa. Tämä ei kuitenkaan selitä kaikkia rikkoutumisia, sillä esimerkiksi CNBC:n toimittaja kertoo jättäneensä kalvon paikalleen.

Samsung onkin kommentoinut asiaa toteamalla, että kalvoa ei missään nimessä tule poistaa ja että kuluttajamalleissa asiasta varoitetaan selkeämmin. Samsung on kertonut myös tutkivansa, miksi Galaxy Foldien kestävyys tuntuu olevan varsin heikkoa.