Kamerat

30.12.2018 19:00 | Osku Kannisto

Kamerat

Kameroiden spekseissä ei ole säästelty. Pääkameroina on kaksi 16 megapikselin värikameraa ja yksi 24 megapikselin mustavalkokamera. Kakkoskameraksi on valittu superlaajakulma telelinssin sijaan. Honor ei käytä puhelimissaan Leica-brändättyjä kameroita emovalmistaja Huaweista poiketen.

Kamera kylläkin käyttää hyödykseen Huawein tekoälyä, jonka avulla se tunnistaa satoja eri kuvaustilanteita ja yli 60 kohdetta. Tietojen avulla kuvien valotusta voidaan säätää varsin monipuolisesti vastaamaan sopivaa valotusta jopa kuvan eri kohtien osalta.

Pääkameran aukko on f1.8, jonka avulla kuvia voidaan ottaa jo hämärissäkin olosuhteissa. Laajakulmakameran aukko on f2.2 ja mustavalkokameran f1.8. Kuvan vakautus tehdään tekoälyyn pohjautuen (AIS).

Kuvanlaatu on pienoinen pettymys puhelimen muiden ominaisuuksien rinnalla. Se ei mitenkään pysty haastamaan esimerkiksi Mate 20 Pro -mallin kameraa.

Kamera pärjää hyvin kirkkaassa valossa, mutta hämärässä ongelmat näkyvät kuvissa pian. Kuvien yksityiskohdat jäävät yllättävän pehmeiksi, mikä osaltaan selittyy optisen kuvanvakaajan puutteella. Ongelmat eivät näy taskukoon kuvissa, mutta tietokoneen ruudulta pistävät silmään selkeästi.

Kamera pyrkii saamaan kuviin kirkkautta pitkällä valotusajalla, minkä vuoksi vähänkin liikkuvat kohteet sumenevat täysin. Maisemakuvauksessa AIS-vakautus toimii kohtuullisesti, mutta terävyyttä kaipaa hämärässä selkeästi lisää. Tarkkuudeltaan parasta jälkeä saa puhelimen mustavalkokameralla.

Laajakulmakamera on hyvä idea peruskameran rinnalle ja siitä on iloa myös videokuvauksessa. Se tuo uusia mahdollisuuksia kaupunkikuvaukseen sekä ahtaiden tilanteiden taltiointiin sisätiloissa. 17 millimetrin kinopolttoväliä vastaava kuvakulma on oikeasti huikean laaja. Jo parin metrin päästä saa helposti otettua isommastakin porukasta ryhmäkuvan.

Selfie-kamera suoriutuu tehtävästään asiallisesti. Luonnollisesti kaikki tehosteet ja kauneusparannukset on käytössä kaikille niitä haluaville. Pään saa irti taustasta varsin näyttävästi kahden syvyyskameran ansiosta.

Videokuvaus ei sujunut ongelmitta. Parhaalla 4K-tarkkuudella kuvauksen pitäisi sujua 30 FPS -nopeudella, mutta kuva nyki koneella ja puhelimella katsellessa. Tämä viittaa joko eri hertseihin tai AIS-kuvanvakaajan outoon toimintaan. Video ei todellisella tarkkuudellaan yllä lähellekään 4K-erottelukykyä tai still-kuvien tarkkuutta.

Videoissa kuvanvakain pystyi erinomaisen hyvin tasoittamaan pystysuuntaisen käden tärinän tai liikkeen ja tulokset olivat vakuuttavia kiinteästi yhtä kohtaa kuvatessa. Vaakasuunnassa pannatessa kuvaan tuli epäluonnollista nykimistä, mikä näkyy esimerkkivideoissakin selkeästi.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttö
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky
  5. Yhteenveto