UUSIMMAT

Pikatestissä Motorola Moto X Play ja Moto X Style

17.01.2016 16:05 Juha Kokkonen

Matkapuhelinvalmistaja Motorola on ollut viime vuosina melkoisessa muutosten ristiaallokossa. Ensin vuoden 2011 alussa Motorola Mobility eriytettiin omaksi yrityksekseen emoyhtiö Motorolasta ja vielä saman vuoden lopulla Google osti yrityksen itselleen 12,5 miljardin dollarin kauppahinnalla. Vuoden 2014 alussa tapahtui taas, kun Google ilmoitti myyvänsä Motorolan kiinalaiselle Lenovolle vajaan kolmen miljardin dollarin kauppahintaan. Kaupassa Googlen haltuun jäi suurin osa Motorola Mobilityn laajasta patenttisalkusta sekä Project Ara -kehitysryhmä.

Muutosten aika on jatkunut myös Lenovon aikakaudella ja viime vuoden lopulla kiinalaisyritys ilmoitti Motorola Mobility -yksikön ottavan vastuun Lenovon Mobile Business Groupin kaikkien älypuhelimien suunnittelu-, tuotekehitys- ja valmistusosaamista. Viimeisin juonenkäännös nähtiin viime viikolla CES-messuilla, kun Lenovo ilmoitti lopettavansa Motorola-nimen käytön puhelimiensa markkinoinnissa ja mallinimissä. Tulevaisuudessa Lenovon kalliimmissa puhelimissa käytetään Moto-tuotenimeä ja Motorolan logo säilyttää edelleen paikkansa tuotteissa. Myös Motorola Mobility säilyttää edelleen paikkansa Lenovon yritysrakenteessa.

motox_0

Kaiken tämän hässäkän keskellä Motorolan älypuhelimet ovat onnistuneet nostamaan arvostustaan markkinoilla erityisesti valveutuneempien käyttäjien ja harrastajien keskuudessa. Erityisesti yrityksen edullisemmat Moto G- ja Moto E -mallit ovat saaneet lehdistöltä runsaasti kehuja ja ne ovat myös käyneet hyvin kaupaksi. Moto-mallien valtteina on ollut käyttäjäläheinen muotoilu, lähes muokkaamaton Android-käyttöjärjestelmä sekä ominaisuuksiin nähden järkevä hinnoittelu. Motorola on kasvattanut selvästi parin viime vuoden aikana näkyvyyttään myös Suomen markkinoilla, mutta TaskuMuron artikkelitarjonnassa ne ovat jääneet hieman harmillisesti paitsioon.

Nyt tarjoamme hieman parannusta sille saralle tutustumalla loppukesästä julkaistuihin Moto X Play ja Moto X Style -malleihin hieman tiivistetyn pikatestin muodossa. Motorola korvasi vuoden 2014 Moto X -mallin hieman yllättäen kahdella eri koko- ja hintaluokan mallilla. Lisäksi se julkisti vielä kolmannen Moto X Force -mallin marraskuun alussa. Vuoden 2015 Moto X -malleista Play edustaa ylempää keskihintaluokkaa ja Style lippulaivaluokkaa. Molemmat uudet Moto X -mallit tulivat Suomessa kauppoihin syys-lokakuussa ja niiden suositushinnat ovat 399 ja 549 euroa. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä tammikuun alkupuolella Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan Moto X Play maksaa edullisimmillaan 339 euroa ja Moto X Style vastaavasti 485 euroa. TaskuMuron testikappaleet toimitti ystävällisesti Verkkokauppa.com.

motox_1

Playn ja Stylen pakkausten koossa on hämmentävän suuri ero, sillä Stylen laatikko on tilavuudeltaan karkeasti arvioiden neljä kertaa Playn rasiaa suurempi. Playn pakkaus on tämän hintaluokan puhelimelle melko kompakti ja kevytrakenteinen, kun taasen Stylen kovakantinen laatikko yksi suurimmista hetkeen näkemistämme älypuhelinpaketeista. Molempien pakkausten graafinen kuvitus on samantyylinen, mutta Playssa väritys on vihreä ja Stylessä puolestaan sininen. Playn pakkauksen kannessa on värikuva puhelimesta, kun taasen Stylen pakkauksesta kuva on päätetty jättää kokonaan pois. Kummankaan pakkauksen pinnasta ei löydy tietoja laitteen teknisistä ominaisuuksista.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Moto X Play
  3. Moto X Style
  4. Kamera ja kuvanlaatu
  5. Käyttöjärjestelmä, suorituskyky ja akunkesto & yhteenveto