Pomera on hipsteriuskottava digiajan kirjoituskone

19.05.2018 09:10 | Muropaketin toimitus

Digimaailman ja perinteiden leikkauspisteessä tapahtuu mielenkiintoisia asioita. Luovaa kirjoitustyötä työkseen tekevät tietävät tunteen, kun päämäärätön nettisurffailu tai someilu vievät innon kirjoittamisesta. Yksi vaihtoehto on palata vanhaan kunnon Remingtoniin – hitusen modernimpaa lähestymistapaa tarjoaa japanilainen Pomera.

Laite on käytännössä kokoontaittuva näppäimistö, josta pullahtaa esiin kuusituumainen e-ink-näyttö. Filosofisesti kyseessä on perinteinen kirjoituskone, sillä minkäänlaisia verkkoyhteyksiä tai sovelluksia Pomera ei tarjoa. Laite ottaa käyttövirtansa kahdesta AA-koon paristosta, joista kirjoitusaikaa luvataan riittävän 20 tunniksi. Painoa kokonaisuudelle kertyy 450 grammaa.

Pomeralla kirjoitetut mestariteokset voi tallentaa sen sisäiseen muistiin tai SD-muistikortille, jolta ne voi myös siirtää helposti jatkokäsittelyä varten tietokoneelle. Sisäisestä muistista tavaran saa talteen joko USB-kaapelilla tai erikoisella QR-koodeja hyödyntävällä sovelluksella.

Hintaa taatusti hipsterpisteitä keräävällä laitteella on peräti 350 dollaria. Kiinnostuneet voivat käydä höyläämässä luottokorttiaan Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa. Näppäimistö tosin on japanilaisjenkkihybridi, josta ääkkösiä on turha etsiskellä.