UUSIMMAT

PowerWatch X tekee ihmisestä akun

09.01.2018 18:37 | Muropaketin toimitus

Tasan kolmekymmentä vuotta sitten Seiko esitteli ensimmäisen kaupallisen ”itsestäänvetävän” kvartsikellon. Ympäri käydään ja yhteen tullaan, ja nyt myös älykello osaa napata käyttösähkönsä suoraan ihmisestä.

Ei tarvitse kauaa analysoida mistä Powerwatch X -kellon takana oleva Matrix on napannut nimensä. Yhdeksänkymmentäluvun kulttielokuvassa kun ihmiset oli altistettu pelkäksi akuiksi tuottamaan maailmaa hallitseville koneille sähköä. Ruumiinlämpöä toimiakseen tarvitseva kello tarkkailee kaloreiden kulutusta, käveltyjä askeleita ja unenlaatua. Se osaa myös näyttää näytöllään puhelimen ilmoitukset. Ranteesta poisnapattuna kello menee unitilaan, ja aktivoituu jälleen käyttöön otettaessa automaattisesti.

X-mallin kellotaulun koko on 50 millimetriä, saatavilla on ollut jo aiemmin myös 46-millimetrinen versio, jonka mallinimestä puuttuu perästä X. Kokoerosta huolimatta molempien näyttö on samankokoinen, lävistäjältään 1,2 tuumaa. Erotuksena X:ään perusmalli ei osaa näyttää puhelimen ilmoituksia. Uusi versio lisää myös laitteen vedenkestävyyttä, perusmallilla voi sukeltaa enintään 50 metriin, X:n luvataan toimivan moitteetta vielä 200 metrin syvyydessäkin.

CES 2018 -tapahtumassa esiteltävän Powerwatch X:n toimitusten luvataan alkavan jo tammikuun aikana. Hintaa kellolla on alun 249 dollarin alekampanjan jälkeen 279 dollaria, Eurooppaan toimitettuna päälle tulevat vielä 30 dollarin postimaksut eli normaalihintaa kertyy meikäläisittäin noin 259 euroa.