UUSIMMAT

Psionin henki palaa markkinoille – erikoinen Android-laite esillä CES:issä

12.01.2018 17:35 Muropaketin toimitus

Kauan ennen nykyisenkaltaisia älypuhelimia teknologiafriikit näpläilivät PDA:ksi kutsuttuja laitteita. Yksi sen ajan isoista nimistä oli sittemmin täysin mobiilimaailman kartalta kadonnut Psion. Nyt yrityksen entiset työntekijät ovat esitelleet tutun oloista Gemini-laitetta.

Planet Computers Gemini on 5,99-tuumainen Android-puhelin, jota pyörittää MediaTekin kymmenytiminen järjestelmäpiiri. Keskusmuistia laitteessa on neljä gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua. Myös microSD-korttipaikka koneesta löytyy. Nämä ominaisuudet eivät yllätä, mutta hämmentävän kookas näppäimistö tai mahdollisuus bootata Androidin sijasta Linuxiin sitä vastoin kyllä.

Laitetta näpelöineen Engadgetin mukaan näppäimistön liikerata on miellyttävä, mutta näppäimet on ahdettu liian lähelle toisiaan. Nakkisormet saavat siis varautua virhepainalluksiin. Konetta voi käyttää myös läppärinkorvikkeena, sillä kahteen laitteen USB-C-liitäntään voi kytkeä USB/Ethernet-hubin ja HDMI-adapterin, jolloin koneen saa kiinni näppäimistöön, hiireen, näyttöön ja langalliseen verkkkoon.

Hintaa pelkän WiFi-piirin sisältävällä versiolla on 499 dollaria (noin 420 euroa), 4G-ominaisuudet tuovat hintalappuun satasen lisää. Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta 4G-versiota tosin kaupataan ennakkotilauksena 399 dollarilla (noin 335 euroa), toimituksia lupailtiin tosin jo viime vuoden joulukuuksi, mutta vielä tukijat eivät ole valmiita laitteita saaneet näppeihinsä.