UUSIMMAT

Puhelinten hinnat nousivat ennätystahtia

26.10.2017 13:25 Muropaketin toimitus

Älypuhelinten keskimääräinen myyntihinta nousi tämän vuoden kolmannella neljänneksellä enemmän kuin koskaan.

Tutkimuksen aiheesta on tehnyt analyytiikkayritys GfK. Tutkimusjakso päättyi syyskuun 30. päivänä, ja tiedot sitä varten kerättiin myyntijärjestelmistä, ei siis valmistajien tai tukkureiden tilastoista. Keskimääräinen hinta pomppasi vuoden 2016 tilastoon verrattuna peräti seitsemän prosenttia, ja se on suurin kasvuluku tilastoissa koskaan.

Samasta tilastosta paljastuu myös myyntimäärien olevan kasvussa, mutta hintaan nähden vaatimattomasti, vain noin kolmen prosentin verran viime vuoteen verrattuna.  Puhelimia meni maailmanlaajuisesti kaupaksi 366,6 miljoonaa kappaletta, ja rahaa niistä pyydettiin asiakkailta yhteensä 992,65 miljoonaa euroa, kertoo Androidheadlines.

Länsi-Euroopassa myynti kasvoi rahalla mitattuna neljä prosenttia, vaikka toimitettujen laitteiden määrä putosi peräti seitsemällä prosenttiyksiköllä. Eurooppalaiset hankkivat entistä enemmän lippulaivamalleja, jolloin rahaa bisneksessä liikkuu enemmän. Joka kahdeksas läntisessä Euroopassa myyty puhelin maksoi GfK:n tilastojen mukaan yli 770 euroa.

Kiinassa rahassa laskettuna kasvua oli huimasti, peräti 20 prosentin verran. Keskihinta puolestaan nousi 15 prosenttiyksiköllä. Yhteensä kiinalaiset ostivat puhelimia ajanjaksolla 117 miljoonaa kappaletta.