UUSIMMAT

Qualcomm tuo jälleen yhden uuden alustaversion – Snapdragon 780G 5G -mobiilialustassa on huomioitu erityisesti kuvaus- ja AI-ominaisuudet

25.03.2021 16:00 | Muropaketin toimitus

Juuri julkaistun alustan myötä monia huippumalleista tuttuja ominaisuuksia on saatavissa myös Snapdragon 7-sarjan alustalla. Snapdragon 780G 5G:n suunnittelussa on panostettu erityisesti AI-suorituskykyyn ja kuvausominaisuuksiin, joita vauhdittavat Qualcomm Spectra 570 triple ISP sekä kuudennen sukupolven Qualcomm AI Engine.

Snapdragon 780G:n kerrotaan valmistajan tiedotteessa olevan ensimmäinen 7-sarjan mobiilialusta, joka sisältää Qualcomm Spectra 570:n tarjoamat kolme kuvaprosessoria (triple ISP). Se mahdollistaa kolmen kuvan tallentamisen samanaikaisesti zoom-, laajakuva- ja ultralaajakuvakameroiden avulla. Ominaisuuksiin kuuluu myös uusi ns. low light architecture, joka parantaa heikossa valaistuksessa otettujen kuvien laatua. Alusta mahdollistaa myös esimerkiksi 4K HDR -videon tallentamisen.

Snapdragon 780G sisältää myös kehittyneen Snapdragon X53 5G-modeemin, joka kykenee jopa 3,3 Gbps:n latausnopeuksiin kuuden gigahertsin taajuuksilla. Alusta tuo myös Snapdragon 888:sta tutut WiFi 6- ja Bluetooth audio -ominaisuudet ensimmäistä kertaa Snapdragon 7-tuoteperheeseen, mukaan lukien uuden Qualcomm Snapdragon Sound -teknologian.

Snapdragon 780G sisältää myös kuudennen sukupolven Qualcomm AI Enginen ja Qualcomm Hexagon 770 -prosessorin, joka tuplaa alustan AI-suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna.

“Snapdragon 7-mallisarjan julkaisun jälkeen on markkinoille tullut yli 350 sitä käyttävää laitetta. 780G-alusta jatkaa kyseistä kehityskulkua. Se tuo halutut premium-tason ominaisuudet yhä laajemman käyttäjäjoukon ulottuville”, sanoo Qualcomm Technologiesin tuotehallintajohtaja Kedar Kondap.

Snapdragon 780G -alustaa käyttäviä kuluttajatuotteita on odotettavissa markkinoille vuoden 2021 toisella neljänneksellä.