Uusimmat

Qualcommilla pyyhkii hyvin – 5G-yhteyksien kysyntä ennakoi hyvää myös ensi vuodelle

08.11.2020 16:15 Muropaketin toimitus

Puolijohdevalmistaja Qualcomm ennakoi vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen olevan menestyksekäs. Tähän on syynä 5G-älypuhelinten suosion kasvu.

Yksi näistä älypuhelimista on Applen iPhone 12, jonka uskotaan tuovan mukanaan kasvua älypuhelinmarkkinoille. Qualcomm on panostanut kovasti 5G-ratkaisujen kehittämiseen ja se on tärkeä toimittaja nimenomaan Applelle.

Qualcomm toimittaa 5G-siruja myös muille valmistajille. Niitä onkin toimitettu kaksi kertaa enemmän tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä verrattuna kolmanteen neljännekseen.

Qualcomm haluaisi myydä myös pakotteiden kohteen olevalle Huaweille tuotteitaan, mutta ei ole vielä saanut myöntävää vastausta Yhdysvaltain hallinnolta.

Myös Suomessa 5G on nouseva trendi. Samsung Electronics Nordicin YouGovilla teettämän kyselyn yli tuhannesta vastaajasta joka neljäs kertoo 5G-yhteyden olevan tärkeä ominaisuus seuraavassa puhelimessaan. Samassa tutkimuksessa selvisi, että 56 prosenttia suomalaisista kokee haluavansa nykyistä nopeamman mobiiliyhteyden.