UUSIMMAT

Qualcommin uusi Snapdragon 888 tarjoaa merkittäviä teholisäyksiä, jotka näkyvät myös suorituskykymittauksissa

18.12.2020 16:30 | Muropaketin toimitus

Qualcomm on julkistanut Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriä koskevia suorituskykymittauksia. 

Kuten kerroimme jo aiemmin, Snapdragon 888 -mobiilialustassa käytettävä Kryo 680 -suoritin koostuu kahdeksasta ytimestä. Täysin uutta on kuitenkin siinä käytetty pääydin, joka on ensimmäinen kaupallinen suoritin, joka perustuu Arm Cortex-X1-prosessoriytimeen. Se yltää 2,84 gigahertsin kellotaajuuteen.

Pääytimen lisäksi käytössä on kolme Cortex-A78-ydintä, jotka toimivat enintään 2,4 gigahertsin kellotaajuudella sekä neljä Cortex-A55-ydintä (1,8 GHz). Pääytimellä on yksi megatavu L2-muistia, Cortex-A78-ytimillä 512 kilotavua kullakin ja Cortex-A55-ytimillä sitä on 128 kilotavua ydintä kohden.

Näiden myötä valmistaja kertoo saavuttaneensa jopa 25 prosenttia parannuksen suorituskyvyssä aiempaan versioon nähden. Suorituskyvyn osalta valmistaja korostaa sen kykyä suoriutua raskaasta kuormasta pitkienkin käyttöjaksojen ajan.

Snapdragon 888:ssa grafiikan kiihdyttämisestä vastaa uusittu Adreno 660, jonka lupaillaan tuovan jopa 35 prosentin suorituskykylisän, osittain juuri VRS-tuen myötä. Tämän lisäksi käyttöön on mahdollista ottaa päivittyvät näytönohjainajurit.

Suorituskykymittaustulokset ovat nähtävissä alta. Testit on ajettu kolmeen kertaan ja tuloksista on otettu keskiarvo. Testauksia ei ole tällä kertaa suoritettu ulkopuolisten testaajien avulla, vaan Qualcomm suoritti testit sisäisesti.