Quotes-älykello kokeilee jotain aivan uutta

31.03.2018 10:15 | Muropaketin toimitus

Jotakin todella merkittävää pitää tapahtua, että älykellot valtaisivat ranteet samaan tapaan kuin älypuhelimet ihmisten taskut. Quotes yrittää ainakin jotain täysin erilaista kilpakumppaneihinsa nähden.

Kickstarter-kampanjalla rahoitusta keräävä What? Watch on kehittänyt älykellon, joka perustuu kookkaaseen e-ink-näyttöön. Tämä ei ole aivan tavatonta, ja takaa laitteelle pitkän akkukeston OLED-tekniikkaan verrattuna. Erikoista sitä vastoin on Quotes-kellon tapa käyttää näyttöä.

Kellonajan lisäksi sillä nimittäin esitetään käytännössä vain erilaisia mietelauseita. Omaa elämää parhaiten tsemppaavia lausahduksia voi valita laajasta kokoelmasta tai poimia kulloiseenkin elämäntilanteeseen sopivia teemoja. Valinta tapahtuu Android/iOS-sovelluksella, jolla myös säädetään miten usein mietelause ranteessa vaihtuu. Halutessaan sillä voi myös kirjoittaa ja tallentaa omia tekstejä, mikäli valikoimista ei löydy suomalaiselle mielenlaadulla sopivaa henkistä ruokaa.

Myös ennalta hyväksytyt käyttäjät voivat lähettää viestejään suoraan ranteeseen ja yllättäen myös Twitter-feedien seuraaminen onnistuu kellon näytön kautta. Esitystavan voi valita viidestätoista eri fontista.

Kelloja luvataan tukijoille syksyllä, edullisimmillaan niitä voi ennakkotilata joukkorahoittamalla projektia 75 eurolla.