UUSIMMAT

Raivostuttaako ponnahduslaatikot? Firefox laittamassa niille osittaisen stopin

09.11.2019 17:55 | Muropaketin toimitus

Sekä Mozilla Firefox- että Google Chrome-selaimien ponnahdusikkunoista ärsyyntyvät käyttäjät saavat todennäköisesti helpotusta nykytilanteeseen.

Mozilla Firefox-selaimen käyttäjien ei tarvitse enää tulevaisuudessa sietää nettisivujen ponnahduslaatikoita. Pop up -ilmoitukset, joissa kysytään lupaa lähettää ilmoituksia uudesta sisällöstä, ovat varsin tuttua kauraa nettiä selaaville käyttäjille.

Mozilla tutki asiaa ennen päätöstään osittain estää lupia kyselevät pop upit. He huomasivat, että noin 99 prosenttia pop upeista saa käyttäjältä negatiivisen vastauksen. Tästä syystä toimenpiteisiin ryhdyttiin.

Ominaisuus on tulossa käyttöön tammikuussa, Firefox-versiossa 72. Vielä tuolloinkaan ei pop up -ikkunoista kuitenkaan pääse kokonaan eroon, sillä Firefox tulee edelleen sallimaan pop upit, jos käyttäjä on klikannut tai painanut näppäimistön näppäintä kyseisellä sivustolla.

Myös Google on miettinyt asiaa – Chrome-selaimessa saatetaan siinäkin estää pop upit. Ne saa kuitenkin jo nyt pois päältä manuaalisesti selaimen asetuksista.