UUSIMMAT

Razer loi futuristisen näköisen kasvomaskin – myös Binatonelta mielenkiintoinen viritelmä

17.01.2021 20:13 | Muropaketin toimitus

Toivon mukaan hengityssuojaimia ei tarvitse enää kauan käyttää. Jos niille kuitenkin on vielä vuonna 2021 tarvetta, saattaa moni haluta panostaa siihen enemmän.

Jos markettimaski ei kelpaa, Razer ja Binatone tulevat hätiin. Molemmat valmistajat ovat kehittäneet aika mielenkiintoiselta vaikuttavat hengityssuojaimet.

Pelaajille tuotteita valmistavan Razerin muovinen, sisävaloilla varustettu maski on kieltämättä futuristisen ja tyylikkään näköinen. Mutta se tarjoaa muutakin kuin viileän ulkonäön.

Ainakin vielä prototyyppitasolla oleva hengityssuojain on läpinäkyvä, jonka ansiosta kasvoista luettavat nyanssit eivät jää maskin taakse piiloon – se kun on usein yksi osa kommunikointia. Maskin luvataan myös selkiyttävän käyttäjän ääntä tavalliseen maskiin verrattuna.

Lisäksi hengityssuojaimessa on aktiivinen ilmanvaihto, joka tuo sisään viileää ilmaa ja puhaltaa lämmintä ulos. Razerin mukaan hengityssuojaimen voi luokitella N95-standardin kirurgiseksi hengityssuojaimeksi.

Binatonen MaskFone on muuten perinteisemmän näköinen hengityssuojain, mutta sen kautta on mahdollista puhua puheluita Bluetoothin välityksellä. Kolmena kokona myytävästä maskista löytyy play-painike sekä painikkeet äänenvoimakkuuden säädölle. Lisäksi siinä on langattomat kuulokkeet, joiden akunkeston luvataan olevan 12 tuntia. Itse suojain on pestävää kangasta.

Binatone on jo markkinoilla. Sen hinta on 49,99 dollaria (noin 41 euroa), ja viiden N95-suodattimien hinta on 19,99 dollaria (16,50 €). 30 PM2.5 -suodatinta maksaa 19,99 dollaria (16,50 €). Alla kuva.