Uusimmat

RED-puhelimen puumalli esillä videolla

07.08.2017 11:14 Muropaketin toimitus

RED mullisti taannoin elokuvakameroiden markkinat edullisilla laitteillaan. Yllättäen amerikkalaisfirma ilmoitti tuovansa markkinoille myös oman puhelimen, joka on ensiesiintynyt videolla.

RED-kamerat maksavat tuhansia tai kymmeniätuhansia euroja, mutta ovat silti edullisia verrattuna kilpailijoihinsa. RED Hydrogen One -puhelin puolestaan on kilpailijoitaan kalliimpi, ja toisaalta tuote jollaista ei vielä ole olemassa. Teknologia-asiaa YouTube-kanavalleen paukuttava MKBHD eli Marques Brownlee pääsi käpistelemään tulossa olevaa laitetta. Tätä ennen puhelimesta oli käytännössä nähty vain yksi hämärä kuva tuotteen olemassaolon julkistuksen yhteydessä.

Erityisesti huomio kiinnittyy 5,7-tuumaisen puhelimen reunoihin, joihin on koverrettu kolot sormia varten. Takapuolelta silmään paistaa tuplakameran sisältävän kuhmun lisäksi myös alareunassa oleva liitäntä lisämoduleja varten. Videolla esiintyy myös yksi kameran lisämoduleista, kameran tilalle asennettava järeämpi kenno ja sen linssi. REDin suunnitelmiin kuuluu patenttihakemusten perusteella tehdä puhelimesta erittäin modulaarinen etenkin sen kuvausominaisuuksien suhteen.

Puhelimen ulkokuoren materiaaleina ovat kevlar ja sen lisäksi mallista riippuen joko alumiini tai titaani. Puhelimen paraatipuolella esillä ovat laitteen kookkaat stereokaiuttimet.

Kaikkein vallankumouksellisinta laitteessa on kuitenkin sen näyttö. Holografisella näytöllä on mahdollista katsoa 3D-videoita, -kuvia ja -pelejä ilman laseja aivan uudella laadulla. Brownlee sai kokeilla prototyyppiä, jossa oli toimiva näyttö, muttei saanut kuvata laitetta kanavalleen. Videolla hän kuitenkin kehuu illuusion vaikuttavuutta, vaikkei se vielä täydellisesti toimikaan.

Laitteen ennakkotilauksia otetaan jo vastaan, hintaa on joko noin 1200 tai noin 1600 dollaria riippuen siitä, haluaako ulkokuoreen alumiinia vai titaania.