Redditin toimitusjohtaja varoitti suositusta TikTok-sovelluksesta – ”Todella kauhistuttava”

07.03.2020 18:35 | Muropaketin toimitus

Sosiaalisen median palvelu TikTok on yksi suosituimmista sovelluksista maailmassa. Väitetysti sillä on siteitä Kiinan hallitukseen.

Yksi sovellusta kritisoineita henkilöitä on Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman. Huffman otti osaa paneelikeskusteluun Social 2030 -konferenssissa San Franciscossa. Hän ei säästellyt sanojaan sovellusta kommentoidessaan.

– Ehkä kadun tätä, mutta en pysty samaistumaan heidän ajattelunsa kanssa. Minusta sovellus on niin perusteellisen parasiittinen. Se kuuntelee aina, sen sormenjälkiteknologia on todella kauhistuttava, enkä voisi asentaa sellaista sovellusta puhelimeeni, Huffman tylytti.

– Sanon aktiivisesti ihmisille: ”Älä asenna sitä vakoiluohjelmaa puhelimeesi”, Huffman sanoi vielä myöhemmin.

TikTok julkaistiin Kiinassa syyskuussa 2016, jonka jälkeen se on hiljalleen valloittanut maailmaa. Sen avulla voi julkaista 15 sekuntia pitkiä videoita. Keskimäärin sovellusta käyttää 800 miljoonaa ihmistä kuukaudessa. Sitä on ladattu jo 1,5 miljardia kertaa, joka tekee siitä viime vuosikymmenen seitsemänneksi ladatuimman sovelluksen. Kerroimme aiemmin, että sovellus on kielletty Yhdysvaltain armeijassa ja laivastossa.

Muropaketin uusimmat