Reino EG110 -rannekännykkä

19.03.2009 12:07 | Juha Kokkonen

Parisenkymmentä vuotta sitten lapsuuttaan viettäneet muistavat varmasti elävästi David Hasselhoffin esittämän Michael Knightin, joka RitariÄssä-TV-sarjassa teki sankaritekoja ja hurmasi neitoja yhdessä älykkään KITT-auton (Knight Industries Two Thousand) kanssa. Ainakin itse muistan olleeni täysin myyty Michaelin rannekellosta, joka toimi samalla yhteysvälineenä KITT-autoon. Myös kaikkien agenttien isä James Bond on tyypillisesti tukeutunut monitoimirannekellon apuun ja esimerkiksi elokuvissa The Spy Who Loved Me, For Your Eyes Only sekä Octopussy kelloa käytetään apuna kommunikoinnissa viestien tai ääniyhteyden avulla.

Pitkän aikaa rannekelloon piilotettu puhelin oli pelkkää elokuvissa esiintyvää fantasiaa, sillä tekniikka ei mahdollistanut puhelimen pakkaamista niin pieneen tilaan. Viime vuosien aikana matkapuhelintekniikka on kuitenkin kutistunut sellaisiin mittoihin, että kännykän integroiminen rannekellon kokoluokan laitteeseen on tullut mahdolliseksi. Rannekellopuhelimia on ollut tarjolla nimettömien valmistajien toimesta Aasian markkinoilla jo joitakin vuosia, mutta koti-Suomesta näitä ”agenttileluja” ei ole laajemmalti saanut. Nyt Verkkokauppa.com on tuonut sellaisen valikoimiinsa, joten pyysimme sellaisen mielenkiinnolla testattavaksemme. Kyseisen laitteen nimi on hieman erikoisesti Reino EG110, ja Verkkokauppa myy sitä 149,90 euron hintaan.

Pakkaus ja oheistarvikkeet

Reino toimitetaan punamustilla kuorilla varustetussa pakkauksessa. Ohuiden pahvikuorien alta löytyy jämerä musta rasia, jonka kantta koristaa kaksi avausmekanismina toimivaa neliötä. Vaikkei pakkauksella olekaan merkitystä itse tuotteen käytön kannalta, parantaa se ensivaikutelmaa tyylikkäällä toteutuksellaan.

Kun rasian kannen avaa, tulee ensimmäisenä vastaan itse rannepuhelin harmaaseen samettipintaiseen taustaan upotettuna. Harmaan taustalevyn alle on piilotettu loput osista. Toimitussisältöön kuuluu gigatavun microSD-muistikortti, USB-liitännällä varustettu verkkolaturi, USB-johdot puhelimelle ja handsfreelle, kaksi akkua, langallinen stereo-handsfree, bluetooth-handsfree stereokuulokkeilla, rannehihna sekä pikaohjeet bluetooth-kuulokkeille sekä puhelimelle. Ohjeet ovat suomenkieliset, mutta ohjekirjan sisältö on varsin suppea ja kuvat heikkolaatuisia.

Pakkauksen mukana toimitettava laturi muistuttaa tavallista kännykkälaturia, mutta ilman johtoa. Sen sijaan sen päädystä löytyy tavallinen USB-liitäntä, johon puhelimen USB-kaapeli kytketään. Myös Bluetooth-handsfreen lataaminen onnistuu samalla laturilla oman lyhyen latauspiuhansa avulla. Laturin pohjasta löytyy merkinnät 5,5 V ja 500 mAh, joten sillä onnistuu myös minkä tahansa muun USB-liitännän kautta virtansa ottavan laitteen lataaminen.

Reinon ohessa toimitetaan siis kaksi akkua, joka on ajatuksena mukava. Kahdesta akusta saatava etu on kuitenkin hieman kyseenalainen, koska akkujen lataaminen onnistuu vain puhelimeen kytkettynä, sillä mukana ei toimiteta pelkkää akkua kelpuuttavaa laturia. Li-ion akut ovat speksattu 3,7 voltin jännitteelle ja 550 mAh kapasiteetille, joka on siis karkeasti ottaen puolet pienempi kuin nykyajan tavallisissa kännyköissä. Verkkokaupan tietojen mukaan akusta riittää virtaa 2,5 tunnin puhumiseen tai jopa 140 tunnin valmiusaikaan.

Oheislaitteisiin kuuluva langaton Bluetooth-handsfree ei ole perinteistä korvaan asetettavaa mallia, vaan erikoinen ”puolilangaton” ratkaisu. Laite koostuu sytyttimen kokoisesta mokkulasta sekä siitä lähtevistä johdoista, joiden varrelle on sijoitettu mikrofoni ja kahden haaran päähän nappikuulokkeet. Mokkulasta löytyy virta/soittonäppäin, latauspistoke, hallintanäppäimet musiikkitoistolle sekä näppäinten lukituskatkaisin. Laite ei siis ole yhtä näppärä kuin yhteen korvaan asetettava Bluetooth-kuulokemikrofoni, mutta tarjoaa toisaalta langattoman mahdollisuuden musiikin kuunteluun.

Sisältö

  1. Reino EG110 -rannekännykkä
  2. Laitteen tutkiskelua
  3. Käyttöliittymä ja käyttökokemuksia
  4. Loppusanat

Muropaketin uusimmat