Saako TikTok porttikiellon Yhdysvaltoihin? Microsoftin ostotarjous hylättiin, eikä Trump aio joustaa yrityskaupan takarajasta

14.09.2020 10:17 | Muropaketin toimitus

Kiinalaisomisteiseilla TikTokilla alkaa käymään aika vähiin. Ostajia kyllä olisi, mutta ainakin Microsoftin tarjous tuli hylätyksi. Herääkin epäiy, onko kauppa sittenkään toteutumassa?

TikTokin kiinalaisella omistajalla Bytedancella on aikaa 15. syyskuuta asti myydä sovelluksensa yhdysvaltalaiselle yritykselle. Alunperin vahvimpana ehdokkaana pidetyn Microsoftin tarjous ehdittiin jo hylätä – uutena ostajakandidaattina pidetään Oraclea. Jos kauppoja ei synny, sovellus kielletään Yhdysvalloissa.

– TikTok-takarajaa ei jatketa, Trump totesi.

Kaiken kaikkiaan aikaa myynnille on 15. syyskuuta mennessä ollut 45 päivää. TikTokia on syytetty vakoilusta, jonka vuoksi se halutaan saada yhdysvaltalaiseen omistukseen. Kauppa ei ole yksinkertainen toteuttaa, sillä Kiinassa on asetettu rajoituksia sille, mitä omaisuutta saa myydä valtion ulkopuolelle. Jos kauppa osoittautuu mahdolliseksi, sen ostajaksi saattaa päätyä esimerkiksi siis Oracle tai jopa Walmart.

TikTokilta tiedotettiin aiemmin, että he ovat olleet ”shokissa” mahdollista karkotuksesta Yhdysvalloista. Bytedancella on BBC:n mukaan viritteillä oikeustoimia Yhdysvaltojen hallintoa vastaan asian tiimoilta.