Saat kuulokkeistasi paremmat tällä sovelluksella – Valtaosa kokeilijoista tykkäsi

03.05.2020 14:17 | Muropaketin toimitus

Sonarworks tunnetaan äänialan ammattilaisten piireissä Sonarworks Reference 4 Speaker- ja Reference 4 Headphones -ohjelmistoistaan. Sonarworks on nyt julkaissut helppokäyttöisen sovelluksen tavallisille kuluttajille, joka pohjautuu samaan teknologiaan.

Sonarworksin SoundID Listen -sovellus ujuttaa itsensä PC- tai Mac-tietokoneen äänilähteen ja käyttäjän kuulokkeiden väliin. Tarkoituksena on muokata käyttäjälle miellyttävämpi äänimaailma korvien kuultavaksi. Ainakin Sonarworksin omissa testeissä 82 prosenttia piti SoundID-teknologian muokkaamaa ääntä itselleen sopivampana kuin alkuperäistä.

Ammattilaisille tarkoitettu Reference 4 Headphones -sovellus pyrkii tuomaan neutraalin taajuusvasteen kuulokkeihin miksaamisen ja masteroinnin helpottamiseksi. Esimerkiksi jos basso korostuu omassa kuulokemallissa liikaa, sovellus laskee sitä ekvalisoinnin avulla. Tavallisille käyttäjille tarkoitettu SoundID Listen tasoittaa niin ikään taajuusvasteen neutraaliksi, mutta sen lisäksi se osaa kysyä käyttäjältä preferenssejä. Jos kuulokekuuntelija pitää bassosta, sovellus pystyy korostamaan sitä taajuusvasteen tasoittamisen lisäksi.

Sonarworks on yrittänyt puskea teknologiaa ammattilaispiirien ulkopuolelle aiemminkin True-Fi-sovelluksensa kautta, mutta tuote ei saanut tuulta siipiensä alle ja se lopetettiin. SoundID-mobiilisovellus ja SoundID Listen -työpöytäsovellus ovat uusi yritys herättää kuluttajien mielenkiinto – tällä kertaa onkin tavoiteltu helppokäyttöisyyttä. Sovellus pyrkii liiasta teknisyydestä eroon tekemällä käyttäjille erilaisia testejä, joiden tulosten perusteella luodaan muokattu äänentoistoprofiili.

Ohjelmistoa voi kokeilla täältä.