Samsung aikoo onnistua siinä missä Apple epäonnistui, Note 9:n sormenjäljenlukija näytön alle

10.10.2017 13:24 | Muropaketin toimitus

Applen uusien iPhone-mallien odoteltiin ennakkohuhuissa siirtävän sormenjäljenlukijan laitteiden näytön alle. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä tekniikka ei ilmeisesti toiminut vielä tarpeeksi hyvin. Samsung aikoo kuitenkin päihittää viimeisetkin esteet, ja ottaa ominaisuuden käyttöön ensi syksyn lippulaivassaan.

Tunnetun mobiilitietäjä Ming-Chi Kuon mukaan Samsung valmistelee tekniikkaa täyttä häkää. Kuon yritys KGI Securities paljasti Business Insiderille kolmen eri valmistajan yrittävän tarjota ratkaisujaan asiassa Samsungille. Applen hovihankkija Synaptics tuskin pääsee leikkiin mukaan, sillä sen tekniikka ei ilmeisesti ole täysin yhteensopivaa OLED-näyttöjen kanssa. Korealaiset BeyondEyes ja Samsung-konserniin kuuluva Samsung LSI ovat jo lähettäneet omat esittelykappaleensa Samsungin mobiilipuolen tehtaille testattavaksi. Myös tämänhetkinen Samsung-puhelinten sormenjälkilukijoiden valmistaja Egis saattaa olla edelleen mukana kisassa.

Ilmeisesti tekniikka ei kuitenkaan ole niin valmista, että se voitaisiin istuttaa keväällä julkaistavaksi uskottuun S9-malliin. Sen kohdalla sormenjäljenlukija olisi edelleen takapuolella kameran vieressä. Tämänhetkisen arvion mukaan näyttölasin läpi sormenpäitä luettaisiin vasta Galaxy Note 9 -puhelimessa.

Kasvoista käyttäjän tunnistavan FaceID-tekniikkansa kanssa Apple on huomattavasti korealaisjättiä edellä. Kuo arvioi, että Samsung on jopa 18-30 kuukautta Applea jäljessä 3D-tunnistustekniikan kanssa. Sormenjälkien hän uskoo kuitenkin olevan vain välivaihe, ja mobiililaitteiden siirtyvän ajan myötä yhä enenevissä määrin kasvojentunnistukseen.