Samsung ei esittelekään Galaxy S9-puhelinta CES-tapahtumassa

07.12.2017 14:14 | Muropaketin toimitus

Pari viikkoa esillä on ollut lähes varmana pidetty huhu, jonka mukaan Samsung aikoisi esitellä Galaxy S9-puhelinta jo tammikuun alun CES-tapahtumassa. Tuore ennuste kumoaa kuitenkin aiemmat väitteet.

Ainakin näin kertoo Korea Herald, jonka mukaan väite olisi peräisin suoraan Samsungilta. Tosin lausunnossa todettiin vain S9-esittelyn olevan ”epätodennäköistä”, joten pieni porsaanreikä on olemassa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun ennakko-odotukset olisivat olleet tuomassa S-sarjalaista esille todellista julkaisua aiemmmin. Tällä kertaa huhuilla kuitenkin oli hieman aiempaa enemmän totuuspohjaa, vuoden lopulle venynyt iPhone X -puhelimen kauppoihin tulo kun on kääntänyt mobiilimaailman huomion Samsungin kannalta liiaksi Appleen. Androidheadlines spekuloi puhelimen julkistuksen tapahtuvan perinteiseen tapaan vasta Mobile World Congressissa, tai jopa vielä myöhemmin.

Korea Herald myös kumoaa osaltaan huhuja, joiden mukaan S9 osaisi lukea käyttäjän sormenjäljen näyttölasin läpi. Lehden lähteiden mukaan tekniikan suhteen on vieläkin ratkaisemattomia haasteita. Puhelimeen odotetaan juuri julkaistua Snapdragon 845 -järjestelmäpiiriä, kaksoiskameraa ja optista kuvanvakaajaa molempiin takakameroihin. Samsung ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan julkaisemattomaan tuotteeseen liittyviä huhuja Korea Heraldille.