Samsung esitteli virallisesti uudet Galaxy A52, A52 5G sekä A72 -puhelinmallinsa

17.03.2021 16:00 Samuli Herttua

Samsung julkisti seuraajat suosituille A51- , A51 5G- sekä A71 -malleille. Vaikka 5G onkin jo yleistynyt jopa halvemmissa hintaluokissa, on näistä malleista vain yksi 5G:hen kykeneväinen. Muuten laitteita on parannettu lähes jokaisella osa-alueella.

Kuten myös A51- ja A51 5G -mallien tapauksessa, ovat A52 ja A52 5G muutamaa poikkeusta lukuunottamatta sama puhelin. Puhelimien mitat ovat kuitenkin täsmälleen identtiset, niiden ollessa 159,9 x 75,1 x 8,4 millimetriä. Painoa molemmilla puhelimilla on myös täsmälleen samat 189 grammaa.

Molemmat ovat edelleen varustettu 6,5-tuumaisella Full HD+ -resoluutioon kykenevällä Super AMOLED Infinity O-näytöllä. Kahden puhelimen välillä on eroja virkistystaajuudessa, sillä 5G-malli kykenee 120 hertsin virkistystaajuuteen, 4G-mallin päivittyessä hieman maltillisempaan 90 hertsin tahtiin. Näyttöjen kirkkauden luvataan yltävän jopa 800 nittiin. Näytöt ovat kestävää Gorilla Glass 5 -lasia.

Eroa on tälläkin kertaa myös järjestelmäpiireissä. Ne ovat kummassakin tällä kertaa Qualcommin käsialaa. Samsung Galaxy A52 on varustettu Snapdragon 720 -järjestelmäpiirillä, kun taas 5G-versio saa nauttia Snapdragon 750 -järjestelmäpiiristä. Ram-muistia laitteissa on kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua, jota on mahdollista laajentaa jopa yhden teratavuisen muistikortin avulla.

Muuten laitteiden ominaisuudet ovat identtiset. Molemmat puhelimet ovat varustettuna neloiskamerajärjestelmällä, jossa 64 megapikselin kenno hoitaa pääkameran virkaa. Pääkameran aukkoarvona on f1.8. Ehkä jopa tärkeämpi muutos on optisen kuvanvakaajan lisääminen pääkameraan, joka edellismallista uupui. Sen avulla luvataan kykenevän jopa neljä kertaa pidempiin suljinaikoihin. Pääkameran lisäksi mukana on 12 megapikselinen ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin syvyyskamera ja 5 megapikselin makrokamera. Puhelimen etupuolella on 32 megapikselin etukamera.

Myös puhelinten kameraohjelmistoon on tehty pieniä viilauksia. Tallennetuista 4K-videoista on mahdollista ottaa täyden 8 megapikselin kuvakaappauksia. Sen lisäksi kamerasovellukseen on tuotu Snapchatistä tuttuja efektejä ja filttereitä, mutta nämä efektit ovat kuitenkin toistaiseksi vain 4G-mallissa.

Kummassakin malliversiossa on 4500 milliampeeritunnin akku, jolle luvataan jopa kahden päivän akunkestoa. Lippulaivamalleista poiketen Samsung toimittaa myös 15 watin laturit puhelimien mukana. Kuulokkeita myyntipaketeissa ei ole. Puhelinten kaiuttimia on kuitenkin parannettu, ja niiden luvataan kykenevän 43 prosenttia aikaisempia kovempaan äänenvoimakkuuteen.

Puhelimet ovat nyt myös IP67 -roiskeen- ja pölynkestäviä, joten puhelimen uskaltaa ottaa arjen hurjempiinkin seikkailuihin mukaan. Laitteiden pitäisi kestää vettä 1 metrin syvyydessä 30 minuutin ajan.

Kolmannen uutuuden eli Samsung Galaxy A72 -mallin näytön koko on pysynyt samassa 6,7 tuumassa kuin edellismallissa, on sen mitat kasvaneet hieman niiden ollessa nyt 165,0 x 77,4 x 8,4 millimetriä. Painoa puhelimella on 203 grammaa.

Näyttö on tällä kertaa myös Full HD+ -resoluution Super AMOLED Infinity O -näyttö, mutta näytön virkistystaajuus on nostettu 90 hertsiin. Kirkkautta pitäisi näytöstä irrota myös samat 800 nitiä kuin A52 -malleista.

A72 on myös varustettu samalla Snapdragon 720 -järjestelmäpiirillä, ja muistia on samat 6 gigatavua ram-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa kuin A52-malleissa. Myös A72:n tallennustilaa on mahdollista laajentaa muistikortin avulla.

Myös kamerajärjestelmä on sama kuin A52 -malleissa, kuitenkin tällä kertaa 5 megapikselin syvyyskamera on korvattu ehkä hieman hyödyllisemmällä, 3-kertaisen optisen polttovälin tarjoavalla 8 megapikselin telekameralla. Myös tämä kamera on optisesti kuvanvakautettu, ja kameran aukkoarvo on f2.4. A72:n etukamera on sama kuin A52-malleissa.

Edellismalliin verrattuna A72:n akku on hieman kasvanut 5000 milliampeerituntiin, ja mukana tulee tehokkaampi 25 watin laturi. Myös A72 on IP67 -roiskesuojattu.

Myös nämä kaikki uudet A-sarjalaiset nauttivat Samsungin ohjelmistopäivityslupauksista, sillä puhelimien on tarkoitus saada 3 vuotta ohjelmistopäivityksiä sekä 4 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Kaikki kolme mallia tulevat neljässä eri värissä, jotka ovat Awesome Violet, Awesome Black, Awesome White ja Awesome Blue. Samsung Galaxy A52 suositushinta on 349 euroa, A52 5G:n 429 euroa ja A72:n 449 euroa. Myynti alkaa Suomessa välittömästi.

Muropaketin uusimmat