UUSIMMAT

Samsung Galaxy Note 9 -puhelin saattaa sittenkin saada sormenjäljenlukijansa näytön alle

25.03.2018 17:45 | Muropaketin toimitus

Samsungin on odotettu pitkään julkaisevan puhelimen, jonka sormenjäljenlukija on sijoitettu näyttölasin alle. Sellainen on lopulta kenties luvassa tänä syksynä – tai sitten ei.

Vahvat huhut olivat tuomassa ominaisuutta jo Galaxy S8 -malliin. Mutta tekniikka ei ollutkaan tarpeeksi kypsää vielä silloin. Samoin kävi Note 8 -mallin ja tämän kevään Galaxy S9 -julkistusten kanssa. Suhteellisen tuoreet huhut kertoivat, että edes syksyn Note 9 -puhelimeen ei odotettua biometrisen tunnistautumisen mullistusta saataisi.

Vaan annahan olla, aivan viimeisin huhu Korea Heraldissa väittää, että tekniikka on lopulta kypsynyt tarpeeksi, ja Samsung aikoo sittenkin istuttaa uudenlaisen lukijan Note 9 -puhelimeen. Tekniikan valmistuksesta vastaa Samsung Display -yhtiö, joka on saanut aikaan jo kolme tai neljä erilaista teknologiaa, joista puhelimia valmistava Samsung Electronics aikoo poimia parhaiten toimivan.

Lopullinen päätös asiassa tehdään vielä tämän kuukauden aikana. Aiemmin Samsungin tiedetään lyöneen lukkoon lippulaivapuhelintensa ominaisuudet noin viisi kuukautta ennen julkistuspäivää. Tällä hetkellä Samsungin huippupuhelimissa sormenjäljenlukija on sijoitettu laitteen takapuolelle. Tämä kuitenkin rajoittaa jonkin verran laitteen akun kapasiteettia.

Itsenäisenä yrityksenä toimiva Samsung Display on ilmeisesti tarjonnut tekniikkaa myös muiden käyttöön, esimerkiksi Huaweille. Halpaa uusi tekniikka ei ole, sillä sen kerrotaan maksavan enemmän kuin Applen käyttämä Face ID -tunnistus, jonka vaatimien osien hinta on noin  12 euroa per puhelin.

Juupas-eipäs-toiminnan perusteella, ei kovin yllättävää olisi, että seuraavaksi Samsungin kerrotaan taas hylänneen aikeet näkymättömästä sormenjäljenlukijasta. Totuus paljastuu kuitenkin tämän mallin osalta viimeistään alkusyksystä.