Uusimmat

Samsung Galaxy S9 todellisissa rasitustesteissä – pärjäsi vähän S8-mallia paremmin

20.03.2018 18:15 Muropaketin toimitus

Vakuutusyhtiö Squaretrade laittoi Samsungin uutuusluurit todelliseen testiin. Galaxy S9 ja S9+ joutuivat yhtiön piinapenkissä erilaisiin vääntelyihin ja pudotuskokeiluihin.

Puhelimia esimerkiksi pudotettiin noin 180 senttimetrin korkeudesta, seurauksena lukuisia säröjä ja näyttöjen hajoamisia. Puolet pienemmästä korkeudesta, eli noin taskun tai työpöydän korkeudelta pudotettuna puhelinten pitäisi selvitä ehjänä.

Taivutustestissä selvisi, että Galaxy S9 taipuu 104 kilon painon alla, kun taas Galaxy S9+ vaatii taipuakseen hieman vähemmän, 95 kiloa. Puhelimet myös laitettiin pyörimään vapaasti minuutin ajaksi laatikkoon, jota pyöritettiin kuin hitaasti linkoavaa pesukoneen rumpua. Sekä Galaxy S9 että S9+ saivat käsittelyssä lukuisia hiusmurtumia laseihinsa ja kulmiinsa.

Loppuarvosanaksi Squaretrade antoi Galaxy S9 -mallille 71 ”rikkoutumispistettä”, jolla sen rikkoutumisriski määritellään keskiverroksi ja Galaxy S9+  -versiolle 76 pistettä, joiden ansiosta sen rikkoutumisriski nousee luokkaan keskiverto/korkea. Sanallisena loppuarviona Squaretrade toteaa S9-puhelinten olevan kestävämpiä kuin Samsung Galaxy S8 -mallit tai iPhone X – mutta silti rikkoutuvan ensimmäisestä pudotuksesta.