Samsung Galaxy X sertifioitu – onko kyseessä huhuttu taittuvanäyttöinen puhelin?

26.09.2017 14:07 | Muropaketin toimitus

Samsung ja moni muu valmistaja työstää labroissaan kuumeisesti taittuvalla näytöllä varustettua älypuhelinta. Vihiä niistä on saatu esimerkiksi patenttihakemuksista. Nyt julkisuuteen on tullut herkulliseen spekulointiin yllyttävä dokumentti.

Etelä-Korean kansallisen radiotutkimuskeskuksen tietokannasta on löytynyt sertifiointidokumentti. Löydön teki hollantilainen Let’s go digital -julkaisu. Itse dokumentista ei varsinaisesti selviä juuri mitään, mutta ajankohta antaa mahdollisuuden spekuloinnille.

Tarkaksi mallinimeksi mainitaan SM-G888N0. Tämä on aiemmissa huhuissa yhdistetty Samsung Galaxy X -malliin, jonka odotetaan olevan varustettu taittuvalla näytöllä. Puhelinta odotetaan virallisesti julkaistavaksi vasta ensi vuonna, mutta nyt saatu sertifiointi vihjaa, että X nähdäänkin mahdollisesti ainakin rajoitetuilla markkinoilla jo aiemmin.

Applen oma iPhone X -julkistus jätti monille uutta jumalpuhelinta odottaneelle pettymyksen maun suuhun, joten Samsungilla olisi nyt kuuluisa miljoonan dollarin paikka nokittaa aidosti kumouksellisella Galaxy X -mallilla. Aiempien patenttihakemusten perusteella puhelimen kuvasuhde olisi GSMarenan mukaan paljon leveämpi kuin S8-mallin 18,5:9. Mitään lopullisia, vahvistettuja tai uskottavia tietoja ei X-mallista kuitenkaan ole vuotanut. Se saattaa myös tarkoittaa, että todellisuudessa puhelimen valmistumiseen on vielä pitkä aika, Samsungin puhelinjulkistukset kun ovat tavanneet vuotaa julki jo hyvissä ajoin ennen virallisia tilaisuuksia. Mallimerkinnän N0-lisäke tarkoittaa Etelä-Korean markkinoille tarkoitettua mallia, joten mahdollisesti puhelin nähdään vain siellä ennen joulua, ja muu maailma joutuu odottamaan laitetta ensi vuoden puolelle.

Muropaketin uusimmat