Samsung ja Apple kamppailevat edelleen uuden tekniikan kanssa – sormenjäljenlukijat sujahtavat lopulta näytön alle

17.05.2018 14:14 | Muropaketin toimitus

Samsung ja Apple ovat monesti olleet ensimmäisinä tuomassa jotakin uutta ominaisuutta älypuhelimiin. Näyttölasin alle tulevan sormenjäljenlukijan kanssa molemmat kuitenkin ovat pahasti myöhässä – eikä helpotusta tilanteeseen ole tulossa aivan hetkessä.

PhoneArenan mukaan Apple työstää kovaa vauhtia ultraäänellä toimivaa lukijaa. Tällä hetkellä olemassaolevat laitteet hyödyntävät punaiseen valoon ja sen heijastusten lukemiseen perustuvaa teknologiaa. Applen hioma tekniikka on huomattavasti kalliimpaa valmistaa, mutta tuottaa myös tarkempia tuloksia. Tekniikka ei kuitenkaan ole vielä valmista tuotantoon, vaan sitä nähdään iPhoneissa aikaisintaan 2019.

AndroidHeadlines puolestaan kertoo Samsungin päättäneen lykätä oman lukijansa vasta ensi vuoden Galaxy S10 -malliin. Pitkään suunnitteilla oli tuoda teknologia mukaan jo syksyn Note 9 -puhelimeen, mutta suunnitelmista on nyt luovuttu sen suhteen. Syyksi jälleen kerran tapahtuneelle lykkäämiselle kerrotaan ongelmat laadun kanssa, Samsungin itsensä kehittelemä lukija ei toimi vieläkään tarpeeksi hyvin.