UUSIMMAT

Samsung ja Huawei siirsivät taittuvanäyttöisten puhelimiensa julkaisua eteenpäin

15.06.2019 09:13 Muropaketin toimitus

Huawei esitteli alkuvuodesta taittuvanäyttöisen Mate X:n, kun taas Samsungilta nähtiin Galaxy Fold. Molemmat valmistajat ovat kuitenkin kohdanneet ongelmia omien puhelimiensa lanseerauksessa.

Samsung Galaxy Foldin oli alun perin määrä ilmestyä jo huhti-toukokuun vaihteessa. Samsung joutui kuitenkin siirtämään puhelimen julkaisua eteenpäin, kun ennakkoon lähetetyt testikappaleet hajosivat testaajien käsissä lähes itsestään. Galaxy Foldia vaivasi kaksi ongelmaa. Testaajat poistivat epähuomiossa näyttöä suojanneen pysyväksi tarkoitetun kalvon, jonka lisäksi esimerkiksi hiekka pääsi saranassa olleesta suojaamattomasta alueesta näytön alle.

Huhut ovat ennustaneet, että Galaxy Fold saattaisi ilmestyä heinäkuussa. Nyt Samsung on kertonut, että Galaxy Foldia ei nähdä vielä edes heinäkuun aikana, kertoo Koreaherald.

Huawein Mate X vaikutti Muropaketin ensituntumien perusteella lupaavalta. Huawei on kuitenkin kertonut viivyttävänsä Mate X:n julkaisua syyskuulle asti, jotta se ehtii testata laitteen toimivuuden läpikotaisin, kertoo CNBC. Huawei ei halua, että Mate X:n kestävyys osoittautuisi yhtä heikoksi kuin Galaxy Foldin. Vielä ei ole varmuutta, kuinka paljon Yhdysvaltojen Huaweita kohtaan langettama kauppakielto vaikuttaa Mate X:n julkaisuun.