UUSIMMAT

Samsung julkaisi uuden puhelinmallin lisäksi myös kaksi uutta Galaxy Tab S7 -tablettia, langattomat Galaxy Buds Live -vastamelukuulokkeet sekä Galaxy Watch3 -älykellot

05.08.2020 17:03 | Kai Taipale

Samsung uudisti kerralla useamman tuotteen kärkimalleja. Samsung Galaxy Note20 -mallien lisäksi uudet huippuversiot nähtiin nyt tabletteihin, langattomiin nappikuulokkeisiin ja vieläpä älykelloihin.

Samsung Galaxy Tab S7- ja S7+ -mallit edustavat monilta osin mobiililaitteiden kärkiluokkaa. Malli tulee kahteen kokoluokkaan, joista Tab S7 on kooltaan 12,4 tuumaa ja Tab S7+ vastaavasti 11 tuumaa.

Tehon ei pitäisi loppua aivan heti, silti tablettien ytimenä hyrrää Snapdragon 865 Plus. Valmistaja lupaa, että käytettävissä on jopa kolme sovellusta samanaikaisesti ruudulla.

Galaxy Tab S7+ perustuu Amoled-näyttöön, pienempi ei. Näyttöjen koot ovat siis jo mainitut 11 ja 12,4 tuumaa. Galaxy Tab S7+:n näyttö kykenee Note20 Ultra -puhelimen tavoin 120 hertsin päivitysnopeuteen ja käytössä oleva S-Pen-kynä yltää tässä huippumallissa yhdeksän millisekunnin viiveeseen.

Kynä kiinnittyy magneetilla tabletin takapintaan, kameran viereen. Kynä nostaa takalaidan hieman ylös, mikä on vaakakäytössä toimiva ratkaisu. Muotoilu on kokonaisuutena hyvin kulmikasta, mutta näytön reunukset jäävät kohtuullisen kapeiksi.

Galaxy Tab S7 -malleista tulee myyntiin sekä WiFi-, lte- ja 5G -versioita. Edullisin malli on 128 gigatavun tallennustilalla varustettu Samsung Galaxy Tab S7 WiFi, jonka hinta on 799 euroa. Lte-ominaisuus nostaa hintaa satasella, eli tuon version hinta on 899 euroa. Huipulta löytyvän Galaxy Tab S7+:n hinta lähtee 128-gigatavuisen WiFi-version 999 eurosta ja nousee 5G-ominaisuuden myötä 1249 euroon.

Langattomat Samsung Galaxy Buds Live -kuulokkeet ovat muotoilultaan massasta poikkeavat. Vastamelutoiminnollisen kuulokkeen rakenne on avoin. Yhtenä valttina voi pitää akkukestoa joka kuusi tuntia.

Täydennystä on saatavissa kotelosta lisäksi noin 15 tunnin verran, joten parhaassa tapauksessa kuunteluaikaa on tarjolla yli 2o tuntia ilman kotelon uudelleenlataamista.

Uusien Samsung Galaxy Buds Live -kuulokkeiden hinta on 189 euroa. Värivaihtoja tulee olemaan kolme: pronssi, valkoinen ja musta.

Uutuuskattauksen täydentää Samsung Galaxy Watch3 -älykello. Siinä on onnistuttu kutistamaan koteloa edellismalliin verrattuna, mutta samalla näyttö on isommassa 45 millimetrin versiossa 1,4 tuumaan (34 mm). Pienemmässä 41 millimetrin versiossa näyttö on kooltaan 1,2 tuumaa (30 mm). Näyttö on kummassakin versiossa Gorilla DX -lasia. Akku on 45 millimetrin versiossa 340 milliampeerituntia, pienemmässä 247 milliampeerituntia.

Suoritin on kelloissa Exynos 9110 (1,15 gigahertsiä). Muistia käytössä yksi gigatavu ja tallennustilaa kahdeksan gigatavua.

Edeltäjiään kellomaisemmiksi muotoilluissa laitteissa on pyörivä kehys nyt aiempaa pienempi, mutta vaste on edelleen selkeä. Muotoilumuutokset näkyvät silti selvimmin painikkeissa. Tarkata mitat pienemmälle versiolla ovat 41 x 42 x 11,3 millimetriä ja paino 49,2 grammaa. Isomman luvut ovat 45 x 46,2 x 11,1 millimetriä ja paino 53,8 grammaa. Kaikki mitat on ilmoitettu ilman ranneketta.

Uutena ominaisuutena Galaxy Watch3:ssa on kaatumisen tunnistava toiminto, joka voi lähettää hätäviestin käyttäjän kaatuessa. Galaxy Watch3 voi nyt myös antaa tekniikkavinkkejä treenien ja juoksun kehittämiseen, sillä kello analysoi juoksua ja askellusta esimerkiksi tasapainoa, askelpituutta ja maakontaktia mittaamalla. Lisäksi EKG-mittaus tullaan aktivoimaan kelloon myöhemmin. Viesteissä näkyy nyt myös sen historia. Käyttöjärjestelmä on Tizen-pohjainen Wearable OS 5.5.

Samsung Galaxy Watch3 kellojen hinnat alkavat 479 eurosta (41 mm) ja 509 eurosta (45 mm). Suomessa myyntiin tulevissa versioissa on tarjolla lte-yhteydet eSIMillä. 45 millimetrin mallin värit ovat musta ja hopea, kun taas 41 millimetrin mallia myydään väreissä pronssi ja hopea.

Tabletit, kellot ja kuulokkeet saapuvat kaikki kauppoihin 21. elokuuta 2020.