UUSIMMAT

Samsung-käyttäjät vihaisina – Facebookin sovellusta ei voi poistaa kaikista Galaxy-malleista

10.01.2019 17:50 | Muropaketin toimitus

Facebookin sovellus on esiasennettuna joihinkin Samsungin älypuhelimiin siten, ettei sitä ole mahdollista poistaa lainkaan. Vaikka kyse ei ole varsinaisesti uudesta asiasta, näkevät käyttäjät asian yksityisyyttä ja turvallisuutta uhkaavana riskinä varsinkin Facebookin viimeiaikaisten tietoturvaongelmien vuoksi.

Bloomberg kertoo artikkelissaan yhdysvaltalaisesta Nick Winkestä, joka yritti poistaa Facebookia omasta Galaxy S8:aan. Winke kuitenkin huomasi nopeasti, ettei sovellusta ole mahdollista poistaa kokonaan vaan sen voi korkeintaan disabloida.

Facebookin edustajan mukaan sovelluksen disablointi vastaa käytännössä sovelluksen poistoa. Sovelluksesta jää paikalleen ainoastaan ”tyhjä kuori” eikä sen ja Facebookin välillä kulje tällöin dataliikennettä.

Facebookin mukaan sovelluksen esiasennuksella pyritään tekemään älypuhelimen käytöstä ja käyttöönotosta ”mahdollisimman helppo kokemus”. Se, voiko sovelluksen poistaa laitteesta, puolestaan riippuu Facebookin ja Samsungin välisistä sopimuksista.