Samsung lähdössä ostoksille – haalii lisää isoja firmoja

07.12.2017 12:07 | Muropaketin toimitus

Vuoden 2016 lopulla uutisoitiin Samsungin aikeista ostaa legendaarinen audiovalmistaja Harman International Industries. Miljardidiili tuskin jää korean jättiläisen viimeiseksi yritysostoksi.

Samsungin strategia- ja innovaatiokeskuksen johtaja Sohn Young-kwon on kertonut Samsungin olevan ”varmempi kuin koskaan” tulossa olevista suurista yritysostoista. Ostoslistalla on Businesskorean mukaan yrityksiä autoteollisuuden, digitaalisen terveyden ja ohjelmistojen saralta. Myös internet, automaatio, ja erilaiset verkkotekniikat kiinnostavat Samsungia. Mikään mainituista liiketoiminnoista ei ole Samsungille sinänsä uusi alue, mutta yritys aikoo ilmeisesti vahvistaa jalansijaansa yhdellä tai usemmalla alueella.

Harmanista Samsung maksoi lopulta kuukausia kestäneen kaupanteon jälkeen kahdeksan miljardia dollaria. Toistaiseksi tästä ei ole ollut suurta, suoraan viivan alla nähtävissä olevaa hyötyä. Young-kwonin haastattelun perusteella rahaa on kuitenkin käytettävissä vastaaviin jättidiileihin. Androidheadlinesin mukaan Samsungin Jay Y. Leen pidätys ja syytökset korealaisten viranomaisten lahjonnasta eivät vaikuta tuleviin yrityskauppoihin.