Uusimmat

Samsung palkkasi entisen Nvidian arkkitehdin – oma GPU tulossa?

27.07.2018 08:12 Muropaketin toimitus

Samsung on äskettäin rekrytoinut tohtori Chien-Ping Lu:n, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa Nvidialla. Myös muita grafiikkaprosessoreihin liittyviä rekrytointeja on tehty.

Graphic Speak kirjoittaa, että Samsung rekrytoi tällä hetkellä insinöörejä Austinin ja San Josen toimipaikkoihinsa. PC Gamerin mukaan kaikki rekrytoinnit liittyvät tavalla tai toisella grafiikkaprosessoreihin. Rekrytointien kärjeksi nostetaan tohtori Chien-Ping Lu, joka on vuosina 2007 – 2011 toiminut Nvidian arkkitehtuurien parissa. Lisäksi hänellä on työkokemusta MediaTekiltä ja Inteliltä.

Ottaen huomioon Samsungin laajan tuoterepertuaarin, sen valmiuksia tuottaa suorituskykyinen GPU ei kyseenalaisteta. Tuleva GPU valjastettaisiin todennäköisesti ensisijaisesti mobiilikäyttöön, esimerkiksi tiettävästi suunnittelupöydällä olevassa pelipuhelimessa. Graphic Speak ei kuitenkaan sulje pois mahdollisen GPU:n käyttöä myös muissa laitteissa, kuten televisioissa, pelikonsoleissa ja jopa tietokoneissa esimerkiksi lisensoinnin kautta.

Samsung on luonnollisesti vaitonainen huhuista, eikä mitään virallista odoteta uutisoitavan ennen ensi vuoden loppupuolta.