Uusimmat

Samsung pudotti IBM:n patenttivaltaistuimelta

04.04.2018 13:24 Muropaketin toimitus

IBM on pitänyt hallussaan suurinta määrää Yhdysvaltojen patenttitoimiston myöntämiä patentteja jo 25 vuoden ajan. Vaan eipä pidä enää.

Ykköseksi nousi Businesskorean uutisen mukaan Samsung, jolle on myönnetty Yhdysvalloissa jo 75 596 eri patenttia. IBM pitää edelleen hallussaan kakkossijaa 46 443 patentilla. IBM on uutisen mukaan kyllä hakenut viime vuosina patentteja, mutta suuri osa hakemuksista on hylätty. Samsungin patentit ovat menneet paremmin läpi, ja lisäksi yrityksellä on toimintaa useammilla aloilla kuin IBM:llä.

Samsung tunnetusti patentoi jatkuvasti kaikenlaista, joka ei välttämättä koskaan tule tuotantoon. Viime aikoina yritykselle on myönnetty esimerkiksi patentti älypuhelimeen, jonka näytön alta rullaa esiin kaksi lisänäyttöä, ja avattuna laitteen näyttöpinta-ala kolminkertaistuu. Voi olla, ettei tuotakaan laitetta tulla koskaan näkemään missään todellisena tuotteena.

Patenttilistan kolmospaikkaa pitää Canon 38 996 patentilla, viiden parhaan joukkoon ylsivät myös Microsoft (33 327 patenttia) ja Intel (30 985). Googlen emoyhtiö Alphabet sijoittuu listalla yhdenneksitoista, Apple puolestaan sijalle 21. Siihen väliin uppoaa Nokia, jonka listasijoitus on 18. Sadan kärjessä on vain kaksi kiinalaisyritystä, Huawei (61) ja Lenovo (93). Businesskorean mukaan kiinalaisyritykset keskittyvät etupäässä kotimarkkinoihin, jolloin patenttien hakemista Yhdysvalloissa ei pidetä tarpeellisena.