UUSIMMAT

Samsung uudistaa älypuhelimiensa käyttöliittymää uudella One UI -versiolla

08.11.2018 11:09 | Muropaketin toimitus

 

Samsungin päivitetyn käyttöliittymän nimeksi on annettu One UI. Käyttöliittymän betatestauksen on määrä alkaa vielä tässä kuussa. 

Samsung on esitellyt viime yönä kehittäjäkonferenssissaan, miltä valmistajan älypuhelimien käyttöliittymä tulee näyttämään tulevaisuudessa. Uudistettu One UI keskittyy pyöristettyyn muotokieleen, yksinkertaisuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Minimalistinen One UI pyrkii jakamaan näytön kahteen osaan. Yläpuoliskoa käytetään sisällön näyttämiseen, kun taas varsinainen interaktio kuten kirjoittaminen tapahtuu alapuoliskolla. Näin käyttäjien ei tarvitse enää kurottaa sormella liian kauas sovelluksia käytettäessä. One UI tarjoaa myös koko puhelimen kattavan tumman yöteeman. One UI:n käyttöliittymään voi tutustua tarkemmin täällä.

One UI:n betatestaus alkaa vielä tässä kuussa Yhdysvalloissa, Etelä-Koreassa ja Saksassa, mutta se laajenee myöhemmin myös muihin Euroopan ja Aasian maihin. Lopullinen One UI -päivitys julkaistaan Android 9 Pie -päivityksen ohessa Galaxy S9, S9+ ja Note9 -malleihin ensi vuoden alussa.