UUSIMMAT

Samsungilta IFA-messuilla kaksi Gear-älykelloa ja kuulokkeet: Gear Sport, Gear Fit2 Pro ja Gear IconX

31.08.2017 15:52 | Muropaketin toimitus

Samsung esitteli Berliinissä IFA 2017 -tapahtumassa kaksi uutta Gear-älykelloa ja uudet langattomat Gear IconX -kuulokkeet.

Samsungin IFA 2017 -tapahtumassa julkistamista uusista kelloista Gear Sport muistuttaa enemmän perinteistä kelloa, kun taas Gear Fit2 Pro on enemmänkin aktiivisuusranneke, josta löytyy myös älykellon ominaisuudet. Spekseiltään esitellyt kellot ovat pitkälti samankaltaiset. Samsungin mukaan kellot osaavat esimerkiksi arvioida liikeanturien perusteella, minkälaista liikuntaa käyttäjä kulloinkin harrastaa.

Molemmista kelloista löytyy Tizen-käyttöjärjestelmä, gigahertsin kellotaajuudella toimiva kaksiydinprosessori, Gorilla Glass 3:sta rakennettu SuperAMOLED-näyttö ja neljä gigatavua muistia. Kesksmuistia Sport-mallista löytyy 784 megatavua ja Fit2 Pro:sta 512 megatavua. Molemmista kelloista löytyy tuki Bluetooth 4.2-, GPS- sekä WiFi b-, -g- ja -n-yhteyksille. Sportista löytyy lisäksi NFC-tuki. Sport-mallin akulla on kokoa 300 milliampeerituntia ja Fit2 Pro’n akulla 200 milliampeerituntia.

Molemmista kelloista löytyy myös kiihtyvyysmittari, gyroskooppi, barometri ja sykemittari. Molemmilla kelloilla on vesitiiveysluokitus 5 ATM, joka tarkoittaa, että ne ovat teoriassa vedenkestäviä 50 metrin syvyyteen asti. Tämän tiiviysluokituksen kelloilla ei kuitenkaan suositella minkäänlaista sukeltamista. Käyttöjärjestelmiksi kellot vaativat iOS 9.0:n tai uudemman, Galaxy-puhelimissa Android 4.3:n tai uudemman.

Fit2 Pro:n myynti alkaa 15. syyskuuta ja suositushinta Suomessa on 229 euroa. Gear Sportin hintaa ei vielä kerrottu, mutta se tulee myyntiin syksyn 2017 aikana.

Gear IconX ovat yrityksen uudet Bluetooth-kuulokkeet. Ne tukevat Bluetooth 4.2 -standardia, ja niistä löytyy myös omaa muistia neljä gigatavua, jos musiikit haluaa mielummin tallentaa suoraan kuulokkeisiin. Kuulokkeet toimivat myös itsenäisesti ilman Bluetooth-yhteyttä. Niihin on saatavilla Running Coach -sovellus, jonka on tarkoitus seurata käyttäjän juoksuharjoituksia harjoittelun optimoinniksi. Akkukestoa kuulokkeista saa Bluetooth-yhteyden kanssa viisi tuntia ja kuulokkeiden omaa muistia käytettäessä seitsemän tuntia.

Kuulokkeiden kautta on mahdollista hyödyntää puhelimesta tai tietokoneesta löytyvän tekoälyassistentin äänikomentoja. Kuulokkeiden napista voi aktivoida joko Applen Sirin, Samsungin oman Bixbyn tai Google Assistantin. Kuulokkeet saadaan myyntiin syksyn 2017 aikana.

Muropaketin uusimmat