UUSIMMAT

Samsungilta todella villi idea: lentävä älypuhelin

21.02.2018 09:42 | Muropaketin toimitus

Drone-laitteiden markkinoiden on povattu kasvavan entisestään. Vielä suuremmaksi niiden suosio saadaan varmasti naittamalla samaan pakettiin täysimittainen älylaite.

Kenties kyseessä on vain fantasiaa – tai sitten alku jonkun suuremman. Oli miten oli, Samsung on anonut patenttia lentävälle älynäytölle. Hollantilainen Letsgodigital kaiveli kyseisen patenttihakemuksen Yhdysvaltain patenttiviraston sivuilta.

Hakemuksen mukaan joka reunasta omalla potkurilla varustettu näyttö osaisi seurata omistajansa päänliikkeitä, käsiä ja silmiä. Näytön sisältä löytyisi ainakin GPS, WiFi, gyroskooppi, kiihtyvyysanturi ja värinätoiminto. Eleiden lisäksi laite ymmärtäisi myös puhetta joten sitä voisi ohjata myös puhekomennoin. Laite osaisi kääntää näytön eri kulmiin tuottaakseen parasta mahdollista kuvaa katsojansa silmiin.

Hyvin erikoiselta vaikuttava patentti saattaa jäädä siihen kasaan, jotka eivät ikinä etene patenttiviraston arkistoa pidemmälle – tai sitten tulevaisuudessa kaikkien meidän pään päällä pörrää oma henkilökohtainen älynäyttö.