UUSIMMAT

Samsungilta tulossa Bixby-pohjainen älykaiutin

05.07.2017 15:17 | Muropaketin toimitus

Samsung lähtee haastamaan Amazonin ja Googlen hallitsemia älykaiutinmarkkinoita. Samsungin omaan Bixby-tekoälyyn perustuvaa kaiutinta on valmisteltu jo pitkään.

Asiasta on liikkunut huhuja jo jonkin aikaa, mutta nyt siitä on saatu hieman lisätietoa Wall Street Journalin uutisessa. Sisäisesti projekti tunnetaan Samsungilla koodinimellä ”Vega”, ja sitä on puuhattu jo yli vuosi. Erikoiseksi tilanteen tekee se, että puhelinpuolella Bixbyn englanninkielinen versio on pahasti myöhässä aiotusta aikataulusta.

Mikäli Samsung oman Vegansa saa valmiiksi, lähtee se etenkin Yhdysvalloissa haastamaan erittäin tiukkaa markkinaa. Amazonin Echo-laitteet hallitsevat siellä jo 70 prosenttia älykaiutinmyynnistä. Voi toki olla, että Vegaa tarjotaan vain Samsungin kotimarkkinoille Koreassa.

Analyytikot eivät usko Samsungin pystyvän tekemään rahaa laitteella, mutta älykaiutinten käyttäjistään keräämä big data voi auttaa sitä kehittämään tuotteitaan entistä paremmiksi. Tietojen perusteella Samsungin asiakkaille pystyttäisiin esimerkiksi tarjoamaan paremmin kohdennettuja ja räätälöityjä palveluita.

Muropaketin uusimmat