UUSIMMAT

Samsungin epäillään siirtyvän Android-leiriin myös älykelloissaan

20.02.2021 17:55 | Muropaketin toimitus

Samsung on käyttänyt älykelloissaan, kuten myös älytelevisioissaan, omaa Tizen-käyttöjärjestelmäänsä. Nyt maailmalta kantautuu viitteitä siitä, että tulevat älykellot saisivatkin sisäänsä Googlen käyttöjärjestelmän.

Samsungin älykellot ovat saaneet hyvän vastaanoton, mutta kolmansien osapuolisen sovellustarjonta on merkittävästi vähäisempää kuin vaikkapa mitä on saatavilla Applen älykelloihin. Tätä pidetään Sammobilen mukaan yhtenä pääsyistä, miksi Samsung voisi kallistua tulevissa älykelloissa Google Wear OS -käyttöjärjestelmään suuntaan.

Samsung käytti vuosia sitten Wear OS -käyttöjärjestelmää älykelloissaan, joten aivan tavatonta tämä ei mobiilimaailman jätille olisi. Samsungin älykellot voisivat myös siivittää Wear OS -sovellustarjonnan hyvään kasvuun. Toistaiseksi myös Googlen tarjonta älykellosovelluksissa on jäänyt Applen jälkeen.

Muutos nykymalleihin olisi myös iso, sillä käyttöliittymä ja monet ominaisuuksista menisivät uusiksi. Tästä ja siitä syystä, että vastaavia huhuja on kuultu aiemminkin, on näiden toteutumiseen syytä toistaiseksi suhtautua melkoisella varauksella.