UUSIMMAT

Samsungin Galaxy Watch3- ja Watch Active2 -älykellot saavat odotetut verenpainemittaus- ja EKG-ominaisuudet

19.02.2021 18:08 | Muropaketin toimitus

Samsung kertoo tiedotteessaan, että Galaxy Watch3- ja Galaxy Watch Active2 -älykelloilla on nyt mahdollista mitata ja seurata verenpaine- ja EKG-arvoja laitteiden sisäänrakennettujen antureiden sekä Samsung Health Monitor -sovelluksen avulla.

Samsung Health Monitor sai CE-merkinnän joulukuussa 2020, minkä myötä sovellus hyväksyttiin käytettäväksi 28 Euroopan maassa. CE-sertifikaatti takaa, että tuote täyttää EU:n lääketieteellisille laitteille asettamat terveys-, turvallisuus- ja ympäristövaatimukset. Sovellusta toimintoineen voidaan siis nyt käyttää myös Suomessa.

– Samsung Health Monitoria on käyttänyt jo lähes miljoona ihmistä sovelluksen kesäkuussa 2020 tapahtuneen Korean julkaisun jälkeen. Innovatiivisen palvelun CE-merkintä, jonka myötä palvelu on hyväksytty käyttöön myös Suomessa, on tärkeä merkkipaalu pyrkimyksissämme parantaa käyttäjien jokapäiväistä elämää teknologian kautta, toteaa Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Verenpainemittausta varten älykello tulee ensin kalibroida perinteisen käden ympärille asetettavan verenpainemittarin avulla. Kalibroinnin jälkeen verenpainetta voi mitata milloin vain. Laite analysoi sisäänrakennettujen antureiden havaitsemia sykeaaltoja ja laskee kalibrointi- ja mittausarvojen eron avulla senhetkisen verenpaineen.

Health Monitor -sovelluksen EKG-toiminto analysoi sydämen rytmiä Galaxy Watch3:n tai Watch Active2:n sensorien avulla. Mittaus suoritetaan istuen, käsivarsi aseteltuna tasaiselle pinnalle. Mittauksen käynnistämisen jälkeen toisen käden sormi asetetaan laitteen painikkeille, ja 30 sekunnin jälkeen sovellus näyttää mittaustuloksen. Tulos voi olla joko normaali (sinusrytmi) tai epänormaali, mikäli eteisvärinän merkkejä havaitaan sykkeessä.

Samsung Health Monitor -sovellus tuodaan Galaxy Watch3- ja Watch Active2 -älykelloille Pohjoismaissa vaiheittain 22. helmikuuta alkaen. Käytössä pitää olla myös Samsung Health Monitor -sovelluksen uusin versio.