Samsungin tekniikkaa kiinalaisille myyneet syytteeseen

01.12.2018 08:59 | Muropaketin toimitus

Etelä-Koreassa on asetettu syytteeseen peräti yhdeksän ihmistä ja kaksi yhtiötä Samsungin yrityssalaisuuksien myymisestä kiinalaiselle yritykselle.

Kyseessä on ollut Samsungin lippulaivamalleissa käyttämä kaartuva OLED-näyttötekniikka. Pidätettyjen joukossa on ainakin Samsungin alihankkijan Toptecin toimitusjohtaja. Yhdessä kahdeksan työntekijän kanssa pomo sai salaisuuksien myynnistä muhkean, noin 12 miljoonan euron potin, kertoo Engadget.

Toptec valmistaa automaattisia järjestelmiä puhelinten näyttöjen valmistusta varten. Yhtiön taholta kiisetään ponnekkaasti kaikki syytökset väärintoimimisesta. Salaisuudet ostanutta kiinalaista yritystä syyttäjä ei ole paljastanut.

Samsungin mukaan panostus sen näyttötekniikkaan on ollut valtaisa. Myytyjen teknologioiden parissa työskenteli kuuden vuoden ajan 38 insinööriä ja rahaa paloi 118 miljoonan euron verran. Työn tulosta pidetään jopa valtiollisella tasolla korealaisena ydinteknologiana. Samsungin antaman lausunnon mukaan yhtiössä ollaan ”järkyttyneitä syyttäjän tutkimusten lopputuloksesta, aikana jolloin kilpailutilanne alalla on entistä kovempi.”