Samsungin villissä visiossa puhelin tutkii kämmentä kuin ennustaja

06.12.2017 09:23 | Muropaketin toimitus

Samsungille on myönnetty erikoinen patentti liittyen biometriseen tunnistautumiseen. 

Suureen osaan nykyisistä älypuhelimista voi kirjautua sisään sormenjälkeä käyttämällä. Monista löytyy myös jollain tavalla toimiva kasvojentunnistus. Samsungille on nyt Engadgetin mukaan myönnetty patentti eksoottiseen, mutta samalla lähes ikiaikaiseen perinteeseen perustuvaan, tekniikkaan. Puhelimen kameraa käytettäisiin lukemaan kämmenen uurteita.

Patentin mukaan kämmentä käyttämällä ei kuitenkaan saisi puhelinta suoraan auki, vaan sitä käytettäisiin pelkästään unohtuneen salasanan kanssa. Mikäli käyttäjä unohtaa salasanan, eikä osaa vastata oikein mahdollisiin turvakysymyksiin, voidaan apuna käyttää kämmentä. Kämmenen uurteiden vastatessa muistiin tallennettuja piirteitä, kertoo puhelin lisätyn todellisuuden keinoin osan tarvittavan salasanan merkeistä.

Jostain syystä Samsungilla ei ole kuitenkaan aikeita käyttää tekniikkaa suoraan tunnistautumiseen ja puhelimen avaamiseen. Nykyisten puhelinten 2D-kameroita voi tosin huijata helposti kuvilla, joten kenties tekniikan laajempi hyväksikäyttö on vuorossa vasta kun puhelimiin saadaan kunnolliset syvyysinformaatiota tarkkailevat takakamerat.

Saattaa myös olla, että tekniikkaa ei koskaan nähdä yhdessäkään laitteessa. Samsung patentoi valtavat määrät erilaisia asioita, joista suuri osa ei koskaan etene maailmassa patenttipaperia pidemmälle. Kämmenpohjan tarkkailu ei tosin vaadi kuin ohjelmistoa, joten saattaa hyvinkin olla, että sitä jossain vaiheessa vähintäänkin kokeillaan.